Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

14e Stripdag Kalmthout


Op 19 juni 2011 vindt in Kalmthout weer de jaarlijkse stripbeurs plaats.
Het sprekende testament - luxe editie

De 14° stripdag met Suske en Wiske gaat door op zondag 19 juni 2011.
De bekende elementen van eerdere beurzen keren ook dit keer weer terug: signeersessies, Suske en Wiske veiling, kleurwedstrijd 250 m standhouders en nog enkele suprises.

De speciale uitgaven voor de stripdag verschijnen dit jaar, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van staton Heide, in samenwerking met de NMBS.
Een Kalmthoutse uitgave van een Suske en Wiske-album ontbreekt ook dit keer niet bij deze publicaties. Dit jaar wordt het verhaal Het sprekende testament uitgebracht.
Het album werd uitgevoerd in "oude stijl" en bevat 8 extra pagina's over het ontstaan van het Suske en Wiske station Heide.
Naast een softcover editie (oplage 2000 exemplaren) verscheen er ook een luxe versie (400 exemplaren). De prijs van het softcover-album is vastgesteld op € 10, de uitgifteprijs van de luxe editie is € 55 (Na de stripdag zal dit album € 60 kosten
De twee albums zijn ook samen als pakket verkrijgbaar. 1 luxe en 1 softcover kosten samen € 65 Om zeker te zijn van een luxe album is het mogelijk om hierop in te tekenen. Bij intekening dient € 30 voorschot te worden betaald. De restsom kan worden afgerekend op de stripdag

De nieuwe cover van het album wordt tevens gebruikt voor een NMBS zegel en postkaart. De zegel werd gepresenteerd tijdens de persvoorstelling op 3 juni en is in verschillende vormen te verkrijgen, getand en ongetand. De zegel kon op 4 juni in het station gekocht worden met met een speciale dagstempel van uitgifte. Veel mensen schoven die dag aan in de wachtrij om de spoorzegel en/of het album te bemachtigen.
Hieronder enkele foto's van de perspresentatie en een impressie van de drukte bij de verkoop van de spoorzegel.

De opbrengst van de veiling van deze editie, die begint om 13:00 uur, is bestemd voor de realisatie van de Striproute 2013. Deze meerdaagse fietsroute van 110 km is een initiatief van Jan Francken, de grote man achter alle activiteiten rond Suske en Wiske in Kalmthout De route voert gemeenten Kalmthout, Wuustwezel, Brasschaat, Brecht, Kapellen, Essen, Zoersel en Schoten waarbij in elke plaats een bekende stripfiguur onder de aandacht wordt gebracht. Zo zijn b.v. de muurschilderingen van Suske en Wiske te zien in Kalmthout en komen de fietsers ook de Rode Ridder, de Kiekeboes en Nero tegen tijdens hun rit. Tijdens de veiling zullen ca. 65 items onder de hamer komen die allen in het teken staan van Suske en Wiske en/of Kalmthout. Diverse tekenaars, waaronder Paul Geerts, Luc Morjaeu, Dirk Stallaert en Eric De Rop leverden materiaal aan voor deze veiling, waarvan de opbrengst is bestemd voor een nieuw te realiseren Striproute..
Bekijk voor meer informatie over de te veilen artikelen de veilinglijst.

De Suske en Wiske-tekenaars signeren in 2 sessies:
11.30 - 13.30: Paul Geerts
14.00 - 16.00: Luc Morjaeu, Peter Van Gucht en Eric De Rop

Meer informatie: Stripkalmthout.
Rekingnummer voor intekenen: 789-5379477-69


Enveloppe postkaart station Heide Postkaart station Heide Postzegel station Heide
Het sprekende testament - softcover Tekening van Paul Geerts voor de veiling
Perspresentatie 3 juni 2011 Perspresentatie 3 juni 2011 Perspresentatie 3 juni 2011<
Perspresentatie 3 juni 2011 Perspresentatie 3 juni 2011 Perspresentatie 3 juni 2011
Drukte bij verkoop Suske en Wiske postzegels op zondag 5 juni 2011Drukte bij verkoop Suske en Wiske postzegels op zondag 5 juni 2011Drukte bij verkoop Suske en Wiske postzegels op zondag 5 juni 2011


Foto's: Studio Foton/ Leo Goossenaarts