Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

8e Stripbeurs in Kalmthout


Op 18 en 19 juni 2005 vindt in Kalmthout weer de jaarlijkse stripbeurs plaats.

Stripbeurs in Kalmthout

Het stripevenement in Kalmthout staat in 2005 geheel in het teken van 60 jaar Suske en Wiske. Ter ere van deze gelegenheid wordt er ook eenmalig een stripweekend, i.p.v. de gebruikelijke stripdag worden gehouden.
Op beide dagen zal een speciaal Suske en Wiske item verschijnen in een beperkte oplage.

Op dinsdag 10 mei 2005 zal het nieuwste album van Suske en Wiske dat zich in Kalmthout afspeelt aan de pers worden gepresenteerd. Dit album verschijnt tijdens het stripweekend als speciale uitgave in de reeks verhalen over Kalmthout waarin eerder Het rijmende paard en De Belhamel-bende uitkwamen.

Gedurende het hele jaar zullen er op diverse locaties in Kalmthout Suske en Wiske evenementen worden georganiseerd.

Het stripfestival zal zoals gebruikelijk verspreid over diverse lokaties in Kalmthout worden gehouden. Het programma voor het weekend ziet er als volgt uit:


De formidabele fantast


Suske en Wiske 60 jaar in Kalmthout


Voor standhouders die zich voor 1 april voor beide dagen inschrijven voor het stripevenement te Kalmthout (min 3meter) is een speciale zeefdruk gemaakt. De zeefdruk komt uit in een beperkte oplage van 75 genummerde en van stempel voorziene exemplaren. De prent is gesigneerd door Marc Verhaegen en kunsternaar Gilbert Uitdenhouwen, de maker van het Suske en Wiske-beeld dat voor het Kalmthoutse station staat.
De zelfde zeefdruk, maar dan met het hoofd van Suske in plaats van Wiske zal bijgevoegd worden bij de auteursexemplaren van de oblong en eveneens romeins genummerd van I t.e.m L
Zeefdruk voor standhouders

Tijdens de veilingen zullen op beide dagen exclusieve Suske en Wiske gadgets verkocht worden waarbij o.a. de volgende items onder de hamer zullen komen:

Het Willy Vandersteen Wandelpad in Kalmthout is in 2005 geheel vernieuwd. De route kan tijdens het weekend worden gelopen. Op beide dagen vertrekt om 14.00 uur vanuit het station een begeleide Willy Vandersteenwandeling. Deze wandeling duurt 2,5 uur en gaat langs alle plekjes waar Willy Vandersteen vertoefde.
Inschrijven is verplicht info@vvvkalmthout.be


Op 25 februari werd bekend gemaakt dat Marc Verhaegen vertrekt bij Studio Vandersteen. In een reactie hierop liet de organisator van de stripbeurs, Jan Francken het volgende weten:
"Met "De Formidabele Fantast" een verhaal dat zich geheel afspeelt in onze gemeente hadden we een sterke band met Marc Verhaegen en we zijn dan ook heel verontwaardigd door zijn vertrek.
Niettemin zullen we Suske en Wiske blijven gebruiken als ambassadeurs van de gemeente Kalmthout en zijn Marc Verhaegen dankbaar voor de geleverde inspanningen naar Kalmthout toe.
Wie de signeersessies zal opvolgen op stripevenement van 18 - 19 juni zal eerstdaags met Standaard Uitgeverij  besproken worden.

[De omslagtekening van De formidabele fantast is] de laatste cover van Marc Verhaegen gemaakt voor Kalmthout.
Ook de oblongcover van 'Suske en Wiske...60jaar in Kalmthout' zal nog speciaal voor Kalmthout door Marc gerealiseerd worden.
De samenstelling van de oblong zal uit respect voor Marc niet gewijzigd worden en bevat dus schetsen en teksten van hem."


Door de beperkte overnachtingsmogelijkheden is het aangeraden uw reservatie reeds nu te doen.
Het dichtsbijzijnde hotel is "Dennenhof" Brasschaat (12 Km). In Kalmthout is er mogelijkheid tot Bed en Breakfast.
Reservatie Bed Breakfast: info@vvvkalmthout.be

Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van dit evenement.


Gedurende 2005 wordt er in Kalmthout nog veel meer rond Suske en Wiske georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op een aparte pagina.