Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Marc Verhaegen weg bij Studio Vandersteen


Marc Verhaegen is niet langer verantwoordelijk voor Suske en Wiske.

Marc Verhaegen In een persbericht werd op vrijdag 25 februari 2005 bekend gemaakt dat Marc Verhaegen vertrekt bij Studio Vandersteen. De opvolger van Paul Geerts zou volgens het bericht niet passen in het nieuwe team dat in het vervolg verantwoordelijk is voor Suske en Wiske.

Begin 2001 nam Verhaegen het roer over van Paul Geerts, die met pensioen ging. Vanaf dat moment was hij de hoofdverantwoordelijke voor Suske en Wiske. Zijn medewerking aan de verhalen begon echter al in 1988 nadat zijn talent was opgemerkt toen hij een inleidend stripje had getekend voor een heruitgave van De schat van Beersel.

Hoewel Marc aanvankelijk nogal wat kritiek te verduren kreeg toen hij Paul was opgevolgd zat er duidelijk een stijgende lijn in de verhalen die hij afleverde. Met het laatste verhaal van zijn hand dat tot nog toe is verschenen, Verraad op de Veluwe, oogste hij alom lof wat ook tot uitdrukking kwam in de lezers-recensies op deze site.

Door zijn vertrek bij Studio Vandersteen is het onduidelijk wat er zal gebeuren met het avontuur rond Willem van Oranje waar Marc tot voor kort aan werkte.
Het ziet er naar uit dat De formidabele fantast het laatste Suske en Wiske-verhaal van Marc Verhaegen is geworden.


Hieronder het complete persbericht

Studio vandersteen breidt uit
Suske en Wiske wordt echt teamwerk

Studio Vandersteen past zijn werking aan. De nieuwe avonturen van Suske en Wiske zullen voortspruiten uit de nauwe samenwerking tussen een tekenteam onder leiding van Luc Morjaeu en een scenarioteam aangestuurd door Peter Van Gucht. Zij komen de huidige Studio-medewerkers vervoegen. Aangezien de verantwoordelijken van Studio Vandersteen de huidige tekenaar van Suske en Wiske, Marc Verhaegen, niet in deze teamvorm zagen functioneren, zijn zij genoodzaakt afscheid van hem te nemen. Studio Vandersteen betreurt dit en wenst Marc Verhaegen succes in zijn verdere carrière.

Samen creatief en sterk

Studio Vandersteen gaat met twee creatieve teams werken: een tekenteam en een scenarioteam. Zij zullen erg nauw samenwerken en een denktank voor creatieve ideeën vormen, om de spannende en grappige avonturen van Suske en Wiske verder uit te bouwen. De twee nieuwe teams krijgen ondersteuning van de huidige medewerkers van Studio Vandersteen. Voor hen verandert er niets.

Helena Vandersteen licht toe: "Suske en Wiske is al jaren de meest succesvolle strip van de Lage Landen. Er leeft dan ook een enorm verwachtingspatroon bij onze lezers en lezertjes. Om hier optimaal op in te spelen, moeten we - binnen de krijtlijnen van het testament van Willy Vandersteen - erg flexibel en creatief te werk gaan in de studio. Daar komt zoveel bij te kijken dat het te veel geworden is voor één persoon. Teamwerk is voor een moderne studio dan ook de beste oplossing."

Luc Morjaeu en Peter Van Gucht aan het roer

Het tekenteam komt onder leiding van Luc Morjaeu, een van de productiefste Vlaamse stripauteurs, die reeds aan de leiding stond van het tekenteam van Studio 100. Hij verdiende zijn sporen ook als assistent van Jef Nys voor Jommeke en vele andere striphelden, zoals Rafke de Raaf, de M-kids, Biep & Zwiep, De Familie Backeljau, Sabbatini, enzovoort.

Marc Verhaegen Het scenarioteam zal aangestuurd worden door Peter Van Gucht, die Suske en Wiske ondertussen al vanbinnen en vanbuiten kent. De kortverhalen De koppige kluizenaar en De guitige gast zijn van zijn hand en hij werkte ook mee aan recentere albums van Suske en Wiske. Deze veelzijdige artiest is voorts copywriter en cartoonist, en werkte ook aan tal van andere strips.

Afscheid van Marc Verhaegen

De invoering van het teamwerk impliceert het vertrek van Marc Verhaegen, de huidige tekenaar en scenarist van Suske en Wiske. Marc Verhaegen nam drie jaar geleden de fakkel over van Paul Geerts.

Helena Vandersteen: "Marc Verhaegen is erg getalenteerd en heeft zich een goede tweede opvolger voor Suske en Wiske getoond. Spijtig genoeg kan hij zich niet vinden in het in team werken aan de strip. Wij betreuren dat, want het brengt een einde aan onze samenwerking. Marc Verhaegen is altijd een gewaardeerde medewerker en opvolger geweest en wij hopen dan ook het beste voor zijn verdere carrière."


Meer informatie over Marc Verhaegen is op deze site te vinden in zijn biografie.
Bron afbeelding Einde Marc Verhaegen: Het forum voor de fans