Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Veiling De 7 schaken


De 7 schaken Verzamelaarssite Catawiki houdt meerdere keren per week een stripveiling. Geregeld zijn deze veilingen in hun geheel gewijd aan het werk van Willy Vandersteen en zijn Studio.
Van 21 november tot 2 december 2014 werd er een speciale editie van deze Vandersteen-veiling georganiseerd.
In deze periode kwamen alle originele tekeningen van het album De 7 schaken onder de hamer.
Dit verhaal werd door Paul Geerts in 1995 gemaakt als eerbetoon aan Vandersteen.

In februari 2013 hield het Antwerpse Veilinghuis Bernaerts een soortgelijke veiling, waarbij de platen van De kaartendans werden aangeboden. Net zoals bij die gelegenheid het geval was kregen de winnaars van de kavels nu ook de optie om een speciale editie van het album waarvan de tekeningen worden geveild aan te schaffen.
Deze speciale editie van De 7 schaken is uitgevoerd in groot formaat en heeft een oplage van 100 exemplaren.

Catawiki schatte dat de opbrengst van de veiling zou uitkomen op € 75.000. Deze verwachting werd zelfs nog overtroffen. De tekeningen werden verkocht voor eeen totaalbedrag van € 85.000.

Het meeste geld werd geboden voor de door Luc Morjaeu hertekende cover van het album (€ 1600), een door Paul Geerts hertekende cover van De koning drinkt (€ 1605), de pagina waarop de jonge Willy Vandersteen en zijn bende ten strijde trekken (€ 1611) en de laatste pagina van het verhaal waarop Paul Geerts zichzelf bekend maakt aan de striphelden (€ 1800).
Hertekende cover door Luc Morjaeu Slotpagina