Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Habbekrats gaat verder met Suske en Wiske


Suske en Wiske ook in de 2007 ingezet bij jongerenwerk.

De statige stekels Het eerste deel van het project dat de Vlaamse jeugddienst Habbekrats organiseert in samenwerking met Studio Vandersteen is in december 2006 afgesloten. De eerste reeks van 20 activiteiten is achter de rug en de strip van circa 40 pagina's is bijna af.

De voltooiing van dit eerste deel betekent echter niet het slot van het Suske en Wiske-project. In 2007 worden de activiteiten voortgezet onder de titel De statige stekels.

De deelnemende jongeren kunnen statige stekels krijgen indien ze na 9 opdrachten (verdeeld over evenveel weken) het juiste monster van het Heilig Bloed terug kunnen brengen in Brugge aan de Confrerie van het Heilig Bloed.
De speurtocht naar het Heilig Bloed begint in Gent waar een mysterieuze monnik de jongeren op weg zal helpen in de crypte van de Sint Baafskathedraal. Bij het vinden van de eerste staal met het monster erbij moeten de deelnemers hun zonden in de ogen kijken, gelinkt aan strips van Suske en Wiske.

Op dinsdag in de vip wordt het bloed getest op zijn echtheid met allerhande chemische en fysisiche proeven in het laboratorium van Barabas. Het meest perfecte monster (gelinkt aan de mythologische zondenmonsters (Belzebuub, Mannon, etc) dienen de jongeren af te geven in Brugge...
Zal de waarheidstest uitwijzen of dit het juiste staal is???

in het derde deel van het project, De gekroonde hoofden staat De kunstkraker centraal. Om door middel van de kunst tot goede (kunst)werken (van barmhartigheid) te komen dat resulteert in een meesterwerk.
Op dinsdag wordt gebouwd aan het meesterwerk en op woensdag moet een kunstdiefstal worden opgelost.
Meer informatie over dit derde deel volgt in de loop van 2007.


Kijk op de website van Habbekrats voor meer informatie over deze jeuddienst.
De statige stekels De gekroonde hoofden De kranige krats