Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Verhaal over Kampen en Zwolle


Suske en Wiske beleven een avontuur in Overijssel.

Suske en Wiske in Zwolle In diverse regionale kranten werd op zaterdag 20 augustus 2005 gemeld dat er plannen bestaan om een Suske en Wiske-verhaal te maken dat zich afspeelt in de steden Kampen en Zwolle.
Het bericht kwam naar buiten tijdens het Stripspektakel dat op 20 juli 2005 in Kampen werd gehouden.

Het idee voor het verhaal is afkomstig van Paul Geerts. Tijdens een bezoek van hem aan Zwolle, waar momenteel in het Stedelijk Museum een Suske en Wiske-tentoonstelling te zien is, werd het plan geopperd om de strijd tussen de Hanze-steden Kampen en Zwolle in beeld te vangen. De voormalige tekenaar van Suske en Wiske liet ter plekke zijn fantasie de vrije loop en bedacht de opzet voor een scenario. Vervolgens nam hij contact op met Marc Verhaegen die ook wel interesse voor het idee had.

Het plan werd niet direct verder uitgewerkt maar bleef wel de aandacht houden. Na het vertrek van Marc kwam het idee bij het nieuwe team van Studio Vandersteen terecht. Tijdens het Stripspektakel heeft Peter Van Gucht met de verantwoordelijken voor dat stripfestijn gesproken en toegezegd om het idee weer te bekijken.
Volgens Peter is het nog niet helemaal zeker dat het verhaal er daadwerkelijk zal komen maar is de kans wel groot. Er bestaan volgens hem voldoende interessante legendes en volksverhalen over de rivaliteit tussen beide steden om een verhaal op te baseren.

Het Nieuw Kamper Dagblad meldde op 4 april 2006 dat behalve Suske en Wiske ook De Rode Ridder een avontuur in Kampen zal beleven. In het artikel wordt geschreven dat de verhalen over beide creaties van Vandersteen in 2007 zullen verschijnen.
Rode Ridder-scenarist Martin Lodewijk krijgt in de zomer van 2006 een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum te Kampen.