Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Marc Verhaegen officieel opvolger van Paul Geerts


Op de fanclubdag van De Fameuze Fanclub die op 22 april 2001 in Nieuwegein werd gehouden maakte Paul Geerts bekend dat hij stopt met zijn werk aan Suske en Wiske.

Marc Verhaegen Als opvolger van de man die sinds 1972 de schrijver/tekenaar van Suske en Wiske is geweest werd zijn huidige assistent, Marc Verhaegen, voorgesteld. De overdracht van verantwoordelijkheid voor de Vlaamse striphelden zal rond eind mei gebeuren.
Marc is zelf ook al 12 jaar werkzaam bij Studio Vandersteen en zijn aandeel in de verhalen is de laatste tijd steeds groter geworden. In een kort toespraakje na de bekendmaking van het terugtreden van Paul Geerts verzekerde de nieuwe tekenaar dat de fans niet bang hoeven te zijn voor een radicale koerswijziging in de verhalen. De kleding en thema's die in recente verhalen te zien zijn geweest betitelde hij als experimenten. Het verhaal dat na De blote Belg verschijnt zal alweer een terugkeer te zien geven naar de meer traditionele avonturen.

Voor de meeste fans zal de melding van Paul Geerts niet als een verrassing zijn gekomen. In zijn column in Versus no. 53 schreef de opvolger van Willy Vandersteen al dat hij zijn werkzaamheden aan de reeks wilde verminderen. Op de fanclubdag vertelde hij ook weer dat hij, bijna 64 jaar oud, minder stressbestendig is dan vroeger. Hij wil het kalmer aan gaan doen en meer tijd besteden aan zijn hobby, schilderen. Daarbij past geen druk schema meer waarin 4 Suske en Wiske-verhalen per jaar moeten worden gemaakt. Die reguliere uitgaven zullen voortaan dan ook voor rekening van zijn opvolger komen. Waarschijnlijk zal Paul Geerts nog wel werken aan Suske en Wiske-verhalen voor speciale gelegenheden, buiten de gewone produktie om. Bovendien blijft hij beschikbaar om Marc met raad en daad terzijde te staan.

Tijdens een interview met een verslaggever van het Utrechts Nieuwsblad had Paul Geerts ook al verteld dat hij in de week voorafgaand aan de fanclubdag aan de uitgeverij had gevraagd om voortaan de naam van Marc Verhaegen op het titelblad te vermelden als verantwoordelijke voor scenario en tekeningen.


Lees meer over de opvolging van Paul Geerts in: