Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske niet meer in Story


Het tijdschrift Story stopt met publicatie van Suske en Wiske.

Het laatste plaatje van 'De kunstkraker' In februari 2002 begon het Vlaamse tijdschrift Story met de publicatie van het verhaal De kunstkraker. De eerste pagina's van dit avontuur waren eerder te lezen in Expres. Dit tijdschrift, waarin Suske en Wiske al sinds 1972 werd gepubliceerd, stopte na drie afleveringen met het plaatsen van de strip omdat de titel was verkocht aan een andere uitgever.
Een paar maanden na het stoppen van Suske en Wiske in Expres werd een nieuw onderkomen voor de avonturen gevonden in Story. Met het plaatsen van het slot van De kunstkraker in de laatste aflevering van 2002 blijkt echter ook aan deze behuizing alweer een eind te zijn gekomen. Het redactiescretariaat van Story laat weten dat er geen nieuwe verhalen van het populaire stripduo in het tijdschrift zullen verschijnen.

De beslissing van de redactie om met de publicatie te stoppen komt als een verrassing. In oktober 2002 liet Marc Verhaegen nog weten dat hij al werkte aan een opvolger voor De kunstkraker, met als voorlopige titel Insula Suspensa. Voor dit verhaal zal dus een ander tijdschrift moeten worden gevonden.