Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Onthulling stripdoeken


Bericht: 24 februari 2013.

Onthulling van de stripdoeken Op zaterdag 23 februari 2013 werden in Brecht de belevingspunten ingehuldigd die werden gemaakt voor de Stripfietsroute door de Noorderkempen.
Bij het station Noorderkempen werden drie stripdoeken onthuld door de burgemeester van Brecht, Luc Aerts, in gezelschap van Jeff Broeckx.

Van links naar rechts tonen de doeken de volgende taferelen:
Op doek één is een trein afgebeeld, met de stripfiguren Marcel en Konstantinopel Kiekeboe. Plunk en Suske en Wiske
Doek twee toont de makers van de strips: Willy Vandersteen (Suske en Wiske), Jeff Broeckx (Junior Suske en Wiske), Merho (De Kiekeboes), Bob Mau (Kari Lente), Luc Cromheeke (Plunk), Marc Sleen (Nero) en Karel Biddeloo (De Rode Ridder) Voorafgaand aan de inhuldiging was een tekenwedstrijd georganiseerd met als them De avonturen van Junior Suske en Wiske in Brecht. De mooiste tekeningen die voor deze wedstrijd werden ingezonden zullen te zien zijn in een houten "stripverhalenhuisje".

Naast de drie affiches bij het station werden nog twee andere stripdoeken langs het parcours van de Striproute in Brecht geplaatst. Deze doeken zijn te zien op de landelijke weg Vogelzang en op een speelpleintje achter de Sint-Michielskerk.


Onthulling van het derde stripdoek Onthulling van de stripdoeken