Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Striproute ingereden


Bericht: 7 mei 2013

Op dinsdag 7 mei 2013 werd de Striproute door de Noorderkempen onder grote belangstelling in gebruik genomen.
Het formele gedeelte van de opening vond plaats in het Arboretum te Kalmthout. Bij deze gelegenheid waren onder meer Jan Francken (bezieler Striproute), Lukas Jacobs (burgemeester Kalmthout) en Bruno Peeters (gedeputeerde voor Toerisme provincie Antwerpen) aanwezig.
Na het officiële gedeelte konden de genodigden kiezen uit het inrijden van de Striproute, over een afstand van 10 kilometer, met tussenstops bij drie strip belevingsplaatsen of een stripwandeling, met gids, in de Arboretumtuin.

De totale afstand van de Striproute bedraagt 110 kilometer. Naast die complete route kunnen fietsers er ook voor kiezen om één van 5 uitgestippelde kleinere rondjes te rijden.
De route voert door zeven Kempense gemeenten, waarbij de deelnemer in elke plaats wordt begroet door lokale stripfiguren als Suske en Wiske, De Rode Ridder of De Kiekeboes.

Ter begeleiding van de Striproute zijn diverse folders uitgebracht. Naast de Stripbrochure zijn dat een Belevingsfolder en een Bed and Breakfast Stripfolder

Personen die van 8 t/m 20 mei een Stripbrochure kopen in één van de deelnemende gemeenten ontvangen een promotiepakket bestaande uit:

Meer informatie over de Striproute is te vinden op de website, die tegelijk met de route is geopend.


Brochure Striproute Belevingsfolder Striproute Bed and Breakfast folder

-->