Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Veranderingen bij het Suske en Wiske weekblad


Het tijdschrift van Suske en Wiske is geheel vernieuwd.
Het eerste nummer 'nieuwe stijl'

Eind 2001 werd bekend dat de opzet van het Suske en Wiske weekblad zou gaan veranderen. Het tijdschrift, dat al sinds 15 september 1993 bestaat, zal veel meer in het teken komen te staan van de titelhelden.

De nieuwe "look" van het blad is met ingang van nummer 14 van 2002 ingevoerd. In de weken die daaraan vooraf gingen is echter al een aantal wijzigingen aangebracht.
De meeste aandacht bij de vernieuwing van het blad is tot nog toe besteed aan de nieuwe reeks Klein Suske en Wiske waarin de geesteskinderen van Willy Vandersteen als kleuters optreden. De gags van deze serie worden sinds nummer 9 van 2002 op de achterzijde van het weekblad gepubliceerd, waar ze De Smurfen hebben afgelost die lang op die plek te zien waren.
Vanaf het nummer dat op 27 maart in de Vlaamse winkels ligt wordt een vernieuwde cover gebruikt. Hierop is geen plaats meer voor het logo dat vanaf het eerste nummer op het omslag te zien was. De titel van het blad is ook gewijzigd en luidt nu voluit: Suske en Wiske : een weekblad vol pit.

Suske en Wiske Klassieker Naast de traditionele publicatie van een nieuw Suske en Wiske-verhaal en de kleuters op de achterkant zal er voortaan ook elke week een aflevering van een S&W-klassieker te lezen zijn. Met het plaatsen van deze oudere verhalen is al een begin gemaakt in de nummers 12 en 13 waarin het verhaal Suske en Wiske tegen de ZZZ werd afgedrukt. In nummer 14 werd begonnen met het eerste lange oudere verhaal, namelijk De boze boomzalver.

Logo bij een nieuw verhaal van Suske en Wiske Naast de strips zullen ook allerlei rubrieken geheel zijn gericht op Suske en Wiske. Testjes, de postbus, redactionele pagina's met nieuwtjes over b.v. de toekomstige film en musical, puzzels, grappen ... alles draait voortaan rond Suske en Wiske. De brievenrubriek die altijd twee pagina's besloeg staat nu alleen nog maar op bladzijde twee. De lezers van het blad kunnen hun algemene brieven voortaan insturen voor de rubriek Schrijf het aan Tante Sidonia. Vragen over dieren voor dierendokter Maarten Jagermeester worden met ingang van nummer 14 geplaatst in de rubriek Met Tobias naar de dierendokter.

De restyling van het blad heeft er ook voor gezorgd dat Suske en Wiske de enige reeks is die altijd in het blad heeft gestaan. Tot die tijd was Biebel ook in elk nummer van de partij. Doordat zijn plek op de voorpagina echter is verdwenen is deze brutale stripfiguur zijn ononderbroken status kwijt geraakt.


De brievenrubriek Horosocoop, moppen en weetjes