Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske weekblad houdt op te bestaan


In 2004 zal het Suske en Wiske weekblad niet meer verschijnen.
Suske en Wiske weekblad 2003, no. 45

Een paar weken geleden werd bekend gemaakt dat het Suske en Wiske weekblad niet meer in Nederland zou worden verspreid. Het tijdschrift zou in de toekomst alleen nog maar in BelgiŽ verschijnen.

Ook de Belgen zullen het weekblad in toekomst echter moeten missen. De Standaard Uitgeverij heeft besloten om de publicatie van het blad vanaf 1 januari 2004 volledig te staken.
Als reden voor het opheffen van het tijdschrift wordt gegeven dat het door opzegging van een aantal leesportefeuilles in Nederland voor de uitgeverij niet meer haalbaar is het blad verder te zetten.

De laatste weken leek een kleine campagne van de Standaard Uitgeverij te zijn begonnen om toch nog meer lezers voor het blad te trekken. Op het omslag verschenen weer afbeeldingen van andere stripfiguren, wat na de restyling in 2002 niet meer was gebeurd. Bovendien verschenen er regelmatig korte aankondigingen van het nieuwste nummer op de website van de uitgeverij terwijl dat soort berichten eerder nooit te zien waren.

De pogingen om het weekblad toch nog rendabel te maken zijn dus mislukt en daardoor komt er na ruim 10 jaar en meer dan 530 afleveringen een eind aan het bestaan van dit tijdschrift.
Als afscheidscadeau ontvingen alle abonnees in december 2003 het album De gevangene van Prisonov.


Een overzicht van alle strips die zijn verschenen in het Suske en Wiske weekblad is te vinden in Het reguliere register.