Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Zoetermeer wint prijs met Suske en Wiske


Zoetermeer wint Galjaardprijs.

De razende rentmeester Suske en Wiske hebben Zoetermeer de Galjaardprijs 2005 voor overheidscommunicatie opgeleverd. De gemeente ontvangt de prijs voor de promotieactie waarvoor ze het album De razende rentmeester en de DVD De magneet van Zoetermeer had laten maken. De actie is bedoeld als marketinginstrument om bedrijven naar de stad te trekken en nieuwe inwoners in hun nieuwe woonplaats te introduceren.
Mensen die naar Zoetermeer verhuizen ontvangen het album bij inlevering van hun verhuiskaart. Album en DVD zijn ook nog steeds los en in een pakket te koop. De belangstelling voor de uitgaven is groot, sinds de presentatie in het najaar van 2004 zijn er duizenden exemplaren verkocht.

De Galjaardprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan "een overheidsinstelling die op een oorspronkelijke en innovatieve manier communiceert met haar publiek en die daarmee blijk geeft van professionele praktijkverbetering". De prijs is ingesteld door de Vereniging voor Overheidscommunicatie (VVO) en genoemd naar de mede-oprichter en eerste voorzitter van de vereniging, Chiel Galjaard. Galjaard was vele jaren hoofd voorlichting van de gemeente Den Haag.
Tijdens het voorjaarscongres van de VVO in Utrecht verwierf de inzending van Zoetermeer veruit de meeste stemmen van de congresdeelnemers. Met 44,8% van de stemmen bleef Zoetermeer de concurrentie ver voor.
Bij de beoordeling door de congresbezoekers werden vooral de vernieuwende en creatieve kanten van de productie gewaardeerd. Henny Strooij-Sterken, hoofd Communicatie van de politie Rotterdam-Rijnmond, voorzitter van de jury die de nominaties voorbereidde, overhandigde de prijs op 27 mei aan Jan Kragt van de afdeling Communicatie van Zoetermeer.