Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske QuizSuske en Wiske Quiz Liefhebbers van Suske en Wiske kunnen hun kennis van de strip testen in deze rubriek.
Deelnemers aan de prijsvraag-quiz maken kans op een leuke Suske en Wiske-prijs, beschikbaar gesteld door Suske en Wiske-winkel De Boekenwurm.

Naast de prijsvraag is ook een aantal quizzen beschikbaar waarmee geen prijzen kunnen worden gewonnen maar waarbij het aankomt op parate kennis en reactiesnelheid.
Door het aanklikken van de onderstaande knop wordt de eerste van deze quizzen gestart. Er verschijnen, na elkaar, tien verschillende vragen. Bij elk van de vragen kan worden gekozen uit 4 mogelijke antwoorden. Na het aanklikken van een antwoord wordt aangegeven of de gekozen oplossing goed of fout was.
Elke vraag moet binnen zeven seconden worden beantwoord. Indien binnen die tijd geen optie wordt aangeklikt dan wordt de vraag fout gerekend. Een tellertje geeft aan hoeveel tijd er nog resteert voordat de volgende vraag in beeld verschijnt.
Na het doorlopen van alle vragen wordt een totaalscore gepresenteerd.

In april 2001 organiseerde Suske en Wiske op het WWW voor het eerst een quiz. De uitslag van die prijsvraag is nog te vinden op deze pagina
Ten gelegenheid van de verfilming van De duistere diamant was van 16 tot en met 29 februari 2004 op het filmgedeelte van deze site ook nog een filmquiz te vinden waarmee mooie prijzen te winnen waren.

Oudere edities van de quiz kunnen ook nog worden gespeeld. Ze zijn opgeslagen in het archief.