Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Studio Vandersteen

De huidige medewerkers


Index
Intro


Studio Vandersteen in 2005 Tot begin 2005 was er altijd 1 persoon binnen de Studio die de eindverantwoording voor zowel tekeningen als scenario's had. Uiteraard was Willy Vandersteen zelf de eerste die deze rol vervulde. Na hem waren Paul Geerts en Marc Verhaegen degenen die als "peetvader" van Suske en Wiske optraden.
Vanaf 2005 is de structuur van de Studio gewijzigd. De leiding is nu in handen van een duo. Peter Van Gucht is de eerst verantwoordelijke man voor de scenario's terwijl Luc Morjaeu de leiding heeft over de tekenaars.
Net als hun voorgangers hebben de huidige leiders de steun van een team assistenten die ervoor zorgen dat Suske en Wiske avonturen kunnen blijven beleven.

Tom Wilequet

Tom Wilequet

Met het in dienst treden van Tom Wilequet in september 2002 werkte er voor het eerst sinds jaren weer een familielid van Willy Vandersteen op de studio.
Tom werd op 25 december 1959 geboren als eerste kleinkind van de schepper van Suske en Wiske. In de jaren '80 van de vorige eeuw begon hij zijn loopbaan als vormgever voor het franstalige weekblad Flair te Brussel. Later stapte hij over naar de nederlandstalige redactie van dat tijdschrift in Antwerpen. Gedurende deze periode was hij ook actief als illustrator en cartoonist voor diverse dag-en weekbladen.
Begin jaren '90 werkte hij als freelancer voor verschillende bladen van de TUM (Tijdschriften Uitgevers Maatschappij, later Mediaxis) en als vormgever van drukwerk voor bedrijven en handelszaken. In het midden van hetzelfde decennium startte hij met een webdesign-bureau.

Tom is bij Studio Vandersteen in dienst als Office Manager. Zijn taak omvat de dagelijkse werking van de studio, de administratie en de contacten met de uitgeverij en "derden". Hij verzorgt de scans en de algemene opmaak van de platen voor aanlevering van het materiaal voor de kranten en de albums. Het Suske & Wiske lettertype is door hem bewerkt tot een Mac postscript-font waarmee de teksten en tekstballonnen nu in PhotoShop worden geplaatst.
Tevens houdt hij zich bezig met het inscannen, bewerken en inkleuren van diverse illustraties. Als webdesigner is hij ook verantwoordelijk voor de website van Studio Vandersteen die sinds 2005 online is.

Sabine De Meyer

Sabine De Meyer

Sabine begon in 2006 als inkleurster van de Suske en Wiske-verhalen. In eerste instantie werkte zij vooral aan de reeks De grappen van Lambik, maar droeg al snel ook haar steentje bij voor de reguliere reeks. Zij is de echtgenote van stripmaker Luc Cromheecke, de tekenaar van o.a. Roboboy en Tom Carbon. Die strips werden ook daar haar ingekleurd.
Ze ronde in 1986 met succes een studie grafisch vormgeefster af aan het St.Lucas Instituut in Antwerpen.
Het vak van inkleurster leerde ze aanvankelijk nog met plakkaatverf. Later maakte ze de overstap naar inkleuren op de computer.

Wout Schoonis

Wout Schoonis

Na in 2005 te zijn afgestudeerd als Meester in de beeldende kunst kwam Wout Schoonis twee jaar later bij de Studio terecht. Daar maakt hij deel uit van het tekenteam voor Suske en Wiske.
In het team is hij verantwoordelijk voor de inktlijnen van de figuren en is ook een deel van het tekenwerk van zijn hand.
Wout is ook betrokken bij het ontwerpen van figuren en werkte mee aan de volledige restyling van de reeks in 2017.
Naast zijn taken voor Studio vandersteen werkt Wout op freelance-basis in de wereld van reclame, televisie, motion design en animatie.

Christian Verhaeghe

Christian Verhaeghe

Na het vertrek van Peter Quirijnen werd Christian in 2013 bij de Studio aangetrokken als decortekenaar. Zijn eerste bijdrage aan de reeks is te zien in Het schrikkelspook.
Voordat hij bij de Studio terecht kwam had hij al veel ervaring opgedaan met een fors aantal andere strips. In 1993 maakte hij zijn debuut met een kort verhaal in het tijdschrift Jet bij uitgeverij Lombard. Samen met scenarist en uitgever Ronny Matton maakte hij een aantal historische verhalen voor uitgeverij Talent.
Voor de Franse markt tekende hij de series Les Traine-Ténèbresen Les Contes de Mortepierre.
Hij werkte al met Luc Morjaeu en Peter Van Gucht voordat hij de rangen van Studio Vandersteen kwam versterken. Samen met hen maakte hij de autostrip Rox en het paardenverhaal Amika voor Studio 100.

Logo Studio Vandersteen