Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Voorpublicaties Suske en Wiske

Story


Index
Index

Eerste aflevering van Story waarin Suske en Wiske verschenen Op het moment dat Suske en Wiske verdwenen uit het tijdschrift Expres was in dat blad nog maar net een begin gemaakt met De kunstkraker. Er werd niet direct een nieuw platform gevonden om dit verhaal verder te publiceren. Na anderhalve maand werd de draad echter opgepikt door het Vlaamse tijdschrift Story.
Op 7 februari werden de lezers van dit magazine er van op de hoogte gebracht dat Suske en Wiske in het blad zouden gaan verschijnen. Een week later werd de eerste aflevering van De kunstkraker afgedrukt.

Het verblijf van Suske en Wiske in Story bleek van korte duur te zijn. Na afronding van De kunstkraker besloot de redactie alweer om verder geen verhalen van het populaire stripduo in het tijdschrift op te nemen.
Als gevolg van dit besluit werden ook de voorbereidingen voor een nieuw "tijdschriftverhaal" gestaakt. Marc Verhaegen was al begonnen met de voorbereidingen voor de opvolger van De kunstkraker, een avontuur dat de werktitel Insula Suspensa had gekregen. Nadat duidelijk werd dat de Story ophield met de publicatie van Suske en Wiske werden de plannen voor dit verhaal in de ijskast gezet.


Titel Begin Eind
De kunstkraker 14-02-2002 24-12-2002