Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Verjaardagsfeest Suske en Wiske


Kalmthout viert de verjaardag van Suske en Wiske.

Verjaardagsfeest Suske en Wiske (klik voor de flyer) Op 19 december 1945 verscheen in de krant De nieuwe Standaard de aankondiging van het eerste avontuur van Suske en Wiske, Op het eiland Amoras. Precies 60 jaar later wordt in Kalmthout een groot verjaardagsfeest gehouden.
Het jubileumjaar 2005 wordt op passende wijze afgesloten met toeters en bellen, knallende flessen en vuurwerk, met optredens en sfeervolle animatie voor jong en oud. Het Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum zal zorgen voor een hartverwarmend huldebetoon in een winters decor!

Het verjaardagsfeest wordt van 18 tot 21 uur gehouden bij het museum. Voor deze gelegenheid wordt de Beauvoislaan verkeersvrij gehouden.
Bezoekers kunnen een parcours lopen waarbij 12 thema's uit de wereld van Suske en Wiske tot leven worden gebracht. Het wordt een parcours vol activiteiten waar de bezoekers zelf aan mee kunnen doen. Elk thema wordt uitgewerkt in een Suske en Wiske-decor. De thema's die aan bod komen zijn o.a.:

Tijdens het feest zal ook een nieuwe puzzel van Suske en Wiske te koop zijn. Hiervoor is de eerste officiële tekening gebruikt die Luc Morjaeu van Suske en Wiske heeft gemaakt. Deze illustratie werd eerder gebruikt voor de oblong uitgave die verscheen tijdens de stripdagen in Kalmthout.

Zestig klassen uit de Provincie Antwerpen werken momenteel aan de versiering van 60 levensgrote Suske en Wiske-silhouetten. Het resultaat daarvan zal eveneens te bewonderen zijn tijdens het Suske en Wiske-feest. De makers van de drie mooiste silhouetten verdienen een prijs. De winnaar krijgt Walibi-tickets voor de hele klas. De klas die tweede wordt, krijgt 60 Suske en Wiske-albums en de derde prijs is nog goed voor een prachtig pakket gadgets.

Rond 20 uur arriveren de jarigen, gevolgd door een spetterend optreden op het podium door de hele Suske en Wiske-familie. Samen met alle feestvierders wordt ook De Daverende Dans gedanst.

De entree voor het verjaardagsfeest is gratis.
Iedere bezoeker van het feest krijgt een gratis drankje (glühwein of warme chocomelk) en wie verkleed als een personage uit de Suske en Wiske-albums komt krijgt een leuke gadget cadeau.
Om 21 uur wordt het feestjaar afgesloten met een spetterend vuurwerk.Gedurende 2005 wordt er in Kalmthout nog veel meer rond Suske en Wiske georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op een aparte pagina.