Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Barabass


Vorige Index
Intro

Verschijningsdatum: 30 oktober 2015

De Barabass Suske en Wiske hebben een vakantiejob op een festival waar ze instaan voor het verlanglijstje van de artiesten. Ze dragen de hele tijd frisdrank, rode snoepveters en chocolade aan. Wanneer ze even vrij zijn, komen ze nog meer bekend volk tegen. Professor Barabas komt er zijn nieuwste uitvinding tonen en Jerom – hoe kan het ook anders – staat in voor de veiligheid. De organisator van het festival is echter in alle staten: zijn belangrijkste artiest, Dj Bas Vegas, is verdwenen. Hoewel er meteen twee andere dj’s klaar staan, gaan Suske en Wiske op onderzoek. Er is iets niet pluis!


Auteurs

Scenarist

Siska Schoeters In haar jonge jaren deed Siska Schoeters (1982) wat alle andere meisjes van haar leeftijd deden; in bomen klimmen, paardrijden en radio studeren. In 2003 kwam aan haar zorgeloze bestaan abrupt een einde toen ze De Afrekening mocht presenteren op Studio Brussel. Daarna volgden nog een hele reeks andere prachtige radioprogramma’s die ze alle vol passie en enthousiasme aan elkaar praatte. Toen ze in 2012 te horen kreeg dat ze elke dag om 3u30 mocht opstaan om het ochtendprogramma Siska Staat Op te presenteren, was het helemaal feest. In 2014 kwam een hoge pief bij de televisie eindelijk tot de ontdekking dat Siska heel erg knap is. Daarom mocht ze al snel de muziekquiz O Lalala (Canvas) in goede banen leiden en met Bart Peeters ging ze op zoek naar de zin van het menselijk bestaan in Bart & Siska (Eén).

Tekenaar

Ilah Inge (Ilah) Heremans (1971) is een Vlaamse cartooniste en stripauteur en is vooral gekend om haar Cordelia-strip die sinds 1996 elke dag verschijnt in De Morgen. Verder publiceert ze ook in De Tijd en van 2003 tot 2008 verscheen de Mira-reeks in Flair. Herkenbare situaties tussen mannen en vrouwen vormen steevast het thema van haar cartoons. De afwezigheid van tekstballonnen en kaders en het gebrek aan uitgewerkte achtergronden zijn ook typerend voor haar tekenstijl en zorgen ervoor dat alle aandacht uitgaat naar de personages. Ilah maakte tevens reeds een Boekenbeursaffiche en illustraties voor De Lijn-campagne en werkt sinds 2008 als docent Beeldverhaal aan Sint-Lukas BrusselPagina uit 'De Barabass' De menselijke toren door Ilah