Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De grandioze gitaar


Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 3 september 2016

De grandioze gitaar Krimson gebruikt de teletijdmachine om een magische gitaar te bemachtigen. Met dit instrument wil hij de mensheid onder controle krijgen. Suske en Wiske reizen ook naar het verleden om het plan van hun vijand te verijdelen.


Auteurs

Scenarist

Guus Meeuwis Guus Meeuwis (Mariahout, 1972) zit ruim twintig jaar in het artiestenvak en heeft inmiddels 41 stadionconcerten op zijn naam staan. Hij werd bekend met de nummer 1-hit Het is een nacht (Levensecht) samen met Vagant. Met hen bracht hij drie albums uit, als soloartiest reeds tien. Sinds 2011 keert Guus elk seizoen van"Ik hou van Holland terug als teamcaptain. Hij mocht daarvoor de Televizier Talent Award in ontvangst nemen. Vanaf 2016 zetelt hij ook in de jury van The Voice of Holland. In 2015 werd zijn 20-jarige carrière uitbundig gevierd met een nieuw album, een eigen pop-up restaurant, een tv-programma dat meer dan een miljoen kijkers trok en een rits uitverkochte Groots met een zachte G-concerten in het Philips Stadion in Eindhoven. Een kroon op de carrière van Meeuwis was de Edison die hij kreeg in de categorie Beste Mannelijke Popartiest.

Tekenaar

Gerben Valkema Gerben Valkema (1980) begon zijn tekencarrière op de studio van Jan Kruis, waar hij jarenlang aan Jan, Jans en de Kinderen tekende en schreef. Daarna tekende hij voor het vrolijke weekblad Donald Duck, en aan talloze andere Disney-publicaties. Ook veel andere figuren, waaronder Tom & Jerry, Heer Bommel en Tom Poes, en Woezel & Pip ontkwamen niet aan zijn gretige tekenhand. Sinds 2007 maakt hij samen met schrijver Eric Hercules de strip Elsje, die dagelijks in ruim vijftien kranten staat, elke twee weken Eppo strippblad onveilig maakt en waarvan tot op heden zestien albums zijn verschenen. Elsje is vertaald in het Frans, Duits, Zweeds, Noors, Deens, Spaans, Catalaans, Gronings, Brabants en Engels, maar ze zegt er zelf heel gewoon onder gebleven te zijn. Naast het werk aan Elsje schreef en tekende Gerben Kik, een strip op AVI-niveau voor beginnende lezertjes.Pagina uit 'De grandioze gitaar' De menselijke toren door Gerben Valkema