Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De schaal van moraal


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 10 september 2016

De schaal van moraal Suske ontdekt in een oud boek dat een tovenaar op Amoras een schaal heeft gemaakt waarmee hij het kwaad uit de mensheid wilde verdrijven. Samen met professor Barabas reizen Suske en Wiske naar Amoras om de schaal te zoeken. Ondertussen probeert Krimson het object ook in handen krijgen om daarmee de mensen in zijn macht te krijgen.


Auteurs

Scenarist

Wilfred Genee Wilfred Genee (Leeuwarden, 1967) is een Nederlandse TV-presentator, radiomaker en columnist. Hij schreef jarenlang columns voor Playboy, die later gebundeld werden in Lange Tenen en Mooie Boel. Daarnaast schreef hij verschillende columns voor het damesblad Margriet en De Telegraaf. Tot op heden heeft hij een vaste column voor Dagblad van het Noorden en is hij de vaste presentator van Voetbal Inside op RTL. In zijn vrije tijd zet hij zich in via Vullen of Voeden om kinderen bewuster te laten eten. Zelf omschrijft hij zich als ‘nog steeds niet volwassen’.

Tekenaar

Eric Heuvel De carrière van Eric Heuvel (Amsterdam, 1960) nam een vliegende start in 1986-'87 toen hij samen met Martin Lodwijk het character January Jones bedacht. Zijn debuut werd vrijwel meteen in geheel toenmalig West-Europa uitgegeven (met uitzondering van Italië en Groot-Brittannië). Na January Jones publiceerde hij jarenlang in Het Algemeen Dagblad met de tekststrip Bud Broadway, wat leidde tot negen albums. Erc kaart graag geschiedkundige thema's aan in zijn comics, met in het bijzonder WOII. Inmiddels zijn er al drie educatieve strip, in verschillende talen, over WOII verschenen. Deze worden ook in Nederland breed gebruikt in het onderwijs. Zijn meest recente project was een educatieve strip over de door Nederlanders gevoerde trans-Atlantische slavenhandel in de 18e eeuw. Na een onderbreking van vijftien jaar is ook de reeks January Jones weer opgestart en inmiddels verzorgt hij ook het scenario (als Martin Lodwijk dat niet doet). Onlangs verscheen het achtste deel uit die serie.Pagina uit 'De schaal van moraal' De menselijke toren door Eric Heuvel