Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het naderende noodlot


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 17 oktober 2015

Het naderende noodlot Crimsonodactyl roept alle dinosaurussen op hun wintervoorraden af te staan aan de vuurdraak om hem zo gunstig te stemmen. Niet iedereen gelooft het verhaal over de vuurdraak, maar uit angst voor natuurrampen zijn ze bereid hun voedsel in te leveren. Suskosaurus en Wiskosaurus lopen even langs bij Professaurus die hen iets anders vertelt: de vuurdraak is een vallende ster die afstevent op hun planeet. Ze moeten zo snel mogelijk iedereen in veiligheid brengen. Gelukkig krijgen ze hulp van Lambikotops en Jeromosaurus…

In een kort interview met Het Laatste Nieuws vertelt schrijver Staf Coppens over het idee voor het verhaal:
"Na een brainstormsessie werd besloten om iets totaal anders van Suske en Wiske te maken", vertelt hij. "We hebben er uiteindelijk dinosaurussen van gemaakt, omdat je Suske en Wiske gerust als de dino's van de strips kan beschouwen. Ze zijn er altijd geweest, zo lijkt het wel."


Auteurs

Scenarist

Staf Coppens Staf Coppens groeide op in Holsbeek met zijn broers Maarten en Mathias. Samen met Mathias stapte hij al snel de televisiewereld in. Al van zeer jonge leeftijd acteerde hij in Buiten de Zone, Wittekerke, K-tv, Passie, enz. Op 18-jarige leeftijd werd hij ‘wrapper’ bij Ketnet waar hij ook programma’s maakte als Stafari en Stafkes straffe kost. In 2004 verliet hij de kinder- en jongerenzender om bij VTM aan de slag te gaan. Daar presenteerde hij onder andere de programma’s De meest identieke tweeling, Op ‘t verkeerde been, Ik wil je iets vertellen, De Beste Belg, Just the two of us en Bouwen aan geluk.
In 2006 deed Staf mee aan het televisieprogramma Dancing on Ice op RTL 4 en VTM, dat hij samen met zijn schaatspartner Monique van der Velden uiteindelijk won. Staf presenteerde ook een aantal reeksen van Help, mijn man heeft een hobby en Rijker dan je denkt en werkte mee aan Zot van Vlaanderen. Samen met zijn broer Mathias brengt hij al twee jaar lang de felgesmaakte reeks Het Lichaam van Coppens.

Tekenaar

Ivan Adriaenssens Ivan Adriaenssens (1969) tekent al zijn hele leven strips. Hij houdt van film en van tekenen, dus studeerde hij Kunsten animatiefilm aan de Academie van Gent. Hij schreef de scenario’s voor de Standaard Uitgeverij reeksen De Boeboeks, Pit en Puf, Getekend, Marc de Bel, De Kriegels en Orphanimo!! (met Luc en Michael Vincent). Scenario’s schrijven is voor hem meteen ook: de pagina in het klad tekenen. Sinds enkele jaren tekent hij zijn strips zelf. Uit zijn strips blijkt dat de Eerste Wereldoorlog, de eerste gefotografeerde en gefilmde oorlog, zijn grote passie is. Zo heeft hij naast twee ‘gewone’ oorlogsboeken ook al twee graphic novels getekend over de Eerste Wereldoorlog, en hij werkt aan deel drie. Ondertussen werkt hij aan nieuwe stripscenario’s en animatiefilms, zoals de reeks Aya op VTM.Pagina uit 'Het naderende noodlot' De menselijke toren door Ivan Adriaenssens