Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Vredeskruid


Vorige Index
Intro
Volgende

Verschijningsdatum: 10 oktober 2015

Vredeskruid Op een zomerse dag ontvangt Sidonia een noodkreet van haar reeds lang verdwenen broer Adonis. In een boodschap vertelt hij over zijn levenswerk op de zuidpool, het vredeskruid, een plantje dat oorlog en geweld onmogelijk moet maken. Enkele gewetenloze wapenhandelaars hebben echter zijn hele voorraad vernietigd, behalve één plantje. Met de Gyronef gaan onze vrienden op zoek naar het overgebleven plantje en naar Adonis, die gevangengehouden wordt door de wapenhandelaars.

Lang voordat de actie voor SOS Kinderdorpen officieel werd gelanceerd verklapte Pieter Aspe er al iets over. Op 10 februari 2015 vertelde hij in het VIER-programma De Ideale Wereld dat hij een Suske en Wiske-verhaal had geschreven. Het verhaal zou volgens de thrillerauteur de titel De Drieste Drone krijgen.
In hetzelfde interview vertelde hij ook al "Voor de zeventigste verjaardag van Suske & Wiske schrijven er mensen van allerlei pluimage een scenario, en ik ben er één van. Ik schrijf wel alleen maar het verhaal, tekenen doe ik niet."
De medelingen van Aspe kwamen op een moment dat de campagne nog geheim moest worden gehouden. Er werd door de overige auteurs en de uitgeverij dan ook geen verdere ruchtbaarheid aan gegeven tot de presentatie op donderdag 17 september. Bij die presentatie bleek de titel van dit Aspe-verhaal bovendien gewijzigd te zijn in Vredeskruid.


Auteurs

Scenarist

Pieter Aspe Schrijven doet Pieter Aspe (1953) al vanaf zijn twintigste, maar het is pas na een aantal zeer uiteenlopende beroepen te hebben uitgeoefend – hij werkte onder andere bij de Zeevaartpolitie, was studiemeester, restaureerde oude meubelen en was conciërge van de Heilig Bloedkapel in Brugge – dat hij in 1995 debuteerde met de thriller Het vierkant van de wraak, waarin hij het succesvolle speurdersduo Van In en Versavel introduceerde. Het was het begin van een indrukwekkende serie bestsellers, die ook werden verfilmd. Pieter Aspe is Vlaanderens meest gelezen misdaadauteur in binnen- en buitenland. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en Aspe verovert met zijn werk ook Amerika, waar zijn ongewone en sympathieke personages aangenaam gezelschap zijn voor heel wat lezers.

Tekenaar

Kim Duchateau Kim Duchateau (1968) is striptekenaar, cartoonist, illustrator en animator. Hij publiceert en publiceerde in De Morgen, Knack, P-Magazine, NRC,L’écho des Savanes en vele andere media. Bij Oogachtend verschenen de populaire Esther Verkest-reeks, Aldegonne, het verzameld sprokenboek Er was Geenszins en diverse cartoonalbums. Daarbuiten heeft hij nog andere bizarre personages in het leven geroepen, zoals de Bloopermachine, Madelfried de onverschrikkelijke en Gérard le mouton-double. In 2005 ontving hij in Houten (NL) de Stripschapspenning voor Beste Album (Esther Verkest 3) in de categorie ‘Humor en Avontuur’ en in 2007 won Duchateau de Bronzen Adhemar, de Vlaamse cultuurprijs voor de Strip. Samen met Jan de Smet heeft hij een theatertournee met tekeningen die live op muziek gezet worden. Daarnaast is hij ook docent Illustratieve Vormgeving in de PXL te Hasselt.

Pagina uit 'Vredeskruid' De menselijke toren door Kim Duchateau