Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske 70 jaar


Aankondiging 'Op het eiland Amoras' Op 19 december 1945 verscheen de aankondiging van het allereerste Suske en Wiske-verhaal, De avonturen van Suske en Wiske op het eiland Amoras in De Nieuwe Standaard.
70 jaar later werd dit heuglijke feit gevierd met twee verjaardagsfeesten. In Kalmthout stond het Suske en Wiske Kindermuseum de hele dag in het teken van de jubilerende striphelden.
Tegelijkertijd werd in Antwerpen ook een officieel feest voor genodigden gehouden op het Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis.

tijdens het feest in Antwerpen werd niet enkel de verjaardag van Suske en Wiske gevierd, maar ook SOS Kinderdorpen, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare kinderen. Iets wat Suske en Wiske niet koud laat. Dankzij de steunactie met de BV-strips bij Het Laatste Nieuws zamelden de jonge helden maar liefst €46.128 in voor SOS Kinderdorpen. De familie Vandersteen overhandigde, in aanwezigheid van Luc Morjaeu, Peter Van Gucht en Philip Heylen (Schepen van Cultuur en Economie), dit bedrag aan Kim Gevaert, ambassadrice van SOS Kinderdorpen.

Suske, Wiske en Tante Sidonia waren in Antwerpen present in de gedaante van de acteurs die hen gestalte geven in de musical De Circusbaron.
Een fotoimpressie van het feest is te bekijken op de officiële Facebook-pagina van Suske en Wiske.


suske en Wiske overhandigen de cheque voor SOS Kinderdorpen