Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De vliegende aap


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 87 (1e druk: 1968)
Voor het eerst in album verschenen in 1948

De vliegende aap Lambik ziet in de krant een foto van zijn broer Arthur van wij hij al jaren niets meer heeft gehoord. Arthur leeft in het Afrikaanse oerwoud en heeft daar een plant ontdekt waarvan het sap hem het vermogen geeft om te vliegen. Samen met Suske en Wiske vertrekt Lambik naar Afrika om zijn broer te gaan zoeken.
In het oerwoud aangekomen wordt Lambik gehypnotiseerd door Kanga, de slang van een man met de toepasselijke naam Serpentos. Deze Serpentos wil Arthur vangen om naar een tempel op een steile rots te kunnen vliegen waar een grote schat verborgen is. Onder hypnose wordt Lambik opgezet tegen zijn vrienden en helpt hij Serpentos bij zijn pogingen om Arthur te pakken te krijgen.
Als Suske en Wiske worden bedreigd door Kanga worden ze gered door Banana die de voormalige koningin blijkt te zijn van de Jambaba's, de stam aan wie de schat toebehoort. De Jambaba's zijn nu echter onder invloed van Serpentos gekomen en nemen Suske en Wiske gevangen. Samen met Lambik worden zij in kookpotten gestopt waar ze echter dankzij Banana uit weten te ontsnappen.

Doordat hij in de kookpot met water in aanraking kwam is de hypnose van Lambik uitgewerkt. De vrienden beginnen samen aan een reis naar de tempelrots. Als Wiske tijdens de reis van de anderen gescheiden raakt ontdekt ze Arthur die in een kooi gevangen zit. Ze weet hem te bevrijden en herenigt hem met Lambik.
Na een tocht vol hindernissen bereikt men via een geheime gang de top van de tempelrots. Daar krijgen ze gezelschap van Sidonia die met een helikopter ook naar Afrika is gevlogen en net op tijd komt om Arthur te redden van Serpentos.
Banana neemt haar plaats als koningin der Jambaba's weer in. Wiske ontdekt bovendien dat Banana de aangenomen dochter van Arthur is.

Arthur en Banana blijven in Afrika als hun vrienden naar hun eigen land terugkeren. Serpentos toont berouw voor zijn streken en krijgt in Belgiƫ een baantje als bewaker in de dierentuin.


Aankondiging in 'De Nieuwe Standaard'