Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De duistere diamant


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 121 (1e druk: 1971)
Voor het eerst in album verschenen in 1958

De duistere diamant Op vrijdag 28 februari 1958 verscheen de aankondigingsstrook van De duistere diamant in De Standaard. Het avontuur, waarvan de eerste aflevering een dag later te lezen viel, begint als Lambik samen met Suske, Wiske en Sidonia op vakantie gaat naar de Ganzenhoeve, een oude boerderij. De hoeve wordt bewoond door Alwina, een jonge vrouw die over toverkracht blijkt te beschikken omdat ze afstamt van tovenaars uit de Middeleeuwen.

In het nabij de boerderij gelegen moeras vinden Suske en Wiske een donkere diamant die ze nietsvermoedend meenemen. Al snel wordt duidelijk dat degene die de diamant in zijn bezit heeft het lachen letterlijk vergaat. Iedereen die het juweel vrijwillig koopt verliest alle levensvreugde en kwijnt langzaam weg.

Eerste albumuitgave De diamant wordt gekocht door baron Rijkoders, de huisbaas van Alwina. Wanneer Suske en Wiske, die aanwezig zijn bij een presentatie van de steen aan de pers, ervan worden beschuldigd de steen te hebben gestolen vluchten ze naar professor Barabas. Vanuit zijn laboratorium flitsen ze met de Teletijdmachine naar het jaar 1400. Korte tijd later krijgen ze in dat jaar gezelschap van Lambik, Sidonia en Alwina. Samen proberen ze het geheim van de diamant te achterhalen en de vloek ervan te verbreken door op zoek te gaan naar een toren die in het midden van het moeras staat. Bij deze queeste worden ze steeds lastig gevallen door een geheimzinnige Zwarte Ridder.

De zoektocht in het verleden levert uiteindelijk niets op maar bij terugkomst in het heden ontdekt men dat de baron het geheim van de diamant kent. In een poging om de vloek te verbreken offert Alwina zich op om, als afstammelinge van de alchemist die de diamant heeft gemaakt, de steen terug te brengen naar de toren in het moeras...


Aankondiging in 'De Standaard'