Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Hippus het zeeveulen - Het verborgen volk


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 193 (1e druk: maart 1983)

Hippus het zeeveulen, Het verborgen volk Evenals met de vorige dubbel-albums het geval was zijn in de verhalen in dit deel van de Rode reeks voor het eerst gepubliceerd in vakantieboeken van Suske en Wiske.
Hippus het zeeveulen werd voor het eerst gepubliceerd in het Vakantieboek van 1975. Het verborgen volk beleefde zijn debuut een jaar later, in het Vakantieboek dat toen door de Standaard Uitgeverij werd uitgebracht.

In het eerste verhaal maken Suske en Wiske, tijdens een vakantie in Spanje, kennis met Hippus, de prins van de zeepaardjes. Die klaagt dat heel wat zeepaardjes opgesloten zitten in een grot, die door het wrak van een piratenschip afgesloten is. Suske en Wiske dringen door in het wrak maar dat blijkt nog bevolkt te zijn met vervloekte zeerovers.

Het verborgen volk zijn vreemde gasten die ontstaan zijn in het onderbewustzijn van het Noorse volk. Door zijn paard te redden worden Lambik, Suske en Wiske door Nils, een huiskabouter, geholpen als ze met hun vliegtuig neerstorten. Op hun beurt helpen ze Nils om de mooie Elise te veroveren. Ze moeten het daarvoor wel opnemen tegen enkele Noorse geesten.


Suske en Wiske Vakantieboek 1975 Suske en Wiske Vakantieboek 1976