Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Kaapse kaalkoppen


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 284 (1e druk: 1 september 2004)

Kaapse kaalkoppen Op de website van De Fameuze Fanclub werd bekend gemaakt dat het verhaal dat Paniek in Palermo in de krant opvolgt zich afspeelt in Zuid-Afrika.
In het verhaal komt de geschiedenis van het land (o.a. de apartheid en Nelson Mandela) op de achtergrond aan de orde.
Ter voorbereiding op het verhaal heeft Marc Verhaegen een reis gemaakt naar het land waar de oprichters van de fanclub, Els en Sylvan Feenstra, al enkele jaren wonen. De indrukken die hij tijdens zijn reis heeft opgedaan heeft hij verwerkt in het scenario. De tekenaar wil aan de hand van dit Suske en Wiske avontuur laten zien dat het vooral goed gaat met het land.

Het verhaal begint met een uitvinding van professor Barabas: een drank tegen spinnenangst. Er ontbreekt nog één element aan het mengsel: het zeldzaam "Wees nie angstig nie" - viooltje, dat enkel in Zuid-Afrika te vinden is. Bij het begin van dit avontuur krijgt de professor een telefonisch bericht van Hector Wildebeest, zijn Zuid-Afrikaanse collega. Wildebeest vertelt dat hij een "Wees nie angstig nie" - viooltje gevonden heeft, maar dat een bende hem opjaagt en daarbij voor niets terugdeinst. Dan stopt er een zwarte wagen voor Barabas' woning. De professor kan nog net de formule aan Suske en Wiske doorspelen als gemaskerde mannen zijn huis binnendringen. Het begin van een meeslepend avontuur...

Het album is ook te koop in combinatie met een minialbum van Klein Suske en Wiske, waarin een selectie uit het album Guitige spruitjes is opgenomen. Bij deze comnbinatie zitten ook nog 9 schooletiketten met afbeeldingen van Klein Suske en Wiske.

N.B.: Bij de eerste aankondiging van het album in de kwartaalfolder van de Standaard Uitgeverij was een andere cover te zien dan degene die uiteindelijk is gebruikt. Hieronder is de oorspronkelijke, afgekeurde, covertekening te zien.

Oorspronkelijke cover Klein Suske en Wiske Schooletiketten


Met dank aan Werner De Wachter voor de afbeelding van de oorspronkelijke cover.

Aankondiging in 'De Standaard' Aankondiging in 'Het Nieuwsblad'