Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De jokkende joker


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 304 (1e druk: 20 mei 2009)

De jokkende joker Nog voordat de titel van album 304 bekend was werd begin oktober 2008 op de website van Studio Vandersteen al een korte beschrijving van het verhaal gepubliceerd.

De titel zelf werd enige tijd later bekend gemaakt via de officiƫle Suske en Wiske website. De naam van het album werd gekozen via de wedstrijd De lachende lezer.
Wie met zijn klas een titel en korte inhoud verzon voor het volgende Suske en Wiske-album kon een leuke workshop met de auteurs van zijn favoriete striphelden winnen!
De winnaar van de wedstrijd is Francis de Bruin van school De Hoeksteen uit Vlaardingen.
De winnende klas won een bezoek van de auteurs in hun klas (schooljaar 2008-2009).
Het idee werd verwerkt in dit album en de naam van de school wordt vooraan in het boek vermeldt. De auteurs kwamen op 15 mei 2009 naar de school om de eerste exemplaren van het nieuwe Suske en Wiske-verhaal uit te reiken.

Tijdens een bezoek aan het poppentheater van Moe Marionet wordt Wiske omgetoverd in een houten pop. Om weer in een meisje van vlees en bloed te veranderen, moet ze Komedie en Tragedie terug naar hun poppenkast in het poppenwoud brengen. Deze twee handpoppen zijn de heersers over de magie van het poppenspel en worden ook door Moe Marionet gevangen gehouden. Suske helpt Wiske, Komedie en Tragedie ontsnappen en samen storten ze zich in een fantastisch avontuur, achternagezeten door Moe Marionet en haar vriend, een ijdele joker...


Aankondiging