Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De tijdbobijn


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 305 (1e druk: 12 augustus 2009)

De tijdbobijn In album 305 keert de vader van Sidonia terug op het toneel. Deze bejaarde heer was voor het eerst te zien in De snorrende snor.

Op een dag wordt opa Snor plots weer jonger. Een proces dat niet te stoppen blijkt waardoor de Snor na verloop van tijd volledig zal verdwijnen! Kort daarop krijgen Sidonia en Wiske een vreemde ziekte die hen fataal dreigt te worden. Suske, Jerom en Lambik vermoeden dat beide feiten in verband met elkaar staan en gaan op onderzoek uit. Al gauw wordt duidelijk dat de enige manier om hen te redden bestaat uit het stoppen van het verjongingsproces van opa Snor. Hun zoektocht brengt hen in een vreemde wereld en hier beleven onze vrienden een avontuur dat ze nooit voor mogelijk hielden!

De cover die werd gebruikt bij de aankondiging van het album zal uiteindelijk niet worden gebruikt. In de getoonde scène van het verhaal komt Wiske niet voor. Daarom werd de tekening gewijzigd waarbij de plaats van Wiske is ingenomen door Pwarro, een personage dat een grote rol speelt in dit verhaal. Tijdens de Fameuze Fanclubdag op 17 mei 2009 in Nieuwegein toonden Peter Van Gucht en Luc Morjaeu een schets voor de definitieve omslagtekening.


Oorspronkelijke cover Schets voor de cover van De tijdbobijn
Schets van de tijdbobijn Schets voor De tijdbobijn
Aankondiging