Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De suikerslaven


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 318 (1e druk: 8 augustus 2012)

De suikerslaven In Suchardia beleven Suske en Wiske een verhaal dat naar meer smaakt. Spelen ook mee: Suske (held met cacaogehalte van 70%), Wiske (meisje om van te snoepen), Koning Caramel (baas van de bollenwinkel), De Tandenfee (nooit was tanden poetsen zo sexy), De Lolly-bot (na vreemde mannen weer iets waar je geen snoep van mag aannemen) en een aantal angstaanjagende creaturen (voor als het allemaal wat te gemakkelijk gaat).

Suske en Wiske krijgen op een dag een lolly van een snoepverkopende robot. Die verandert in snoepgoed: Wiske wordt een flinke gummibeer en Suske blijkt gemaakt van chocolade. Kort daarop worden ze door de robot ontvoerd naar Suchardia, het Snoepland. Daar moeten ze aan de slag in een gigantische snoepfabriek.
Het land wordt geterroriseerd door een kwaadaardige tovenaar die daarbij geholpen wordt door een reusachtig monster. suske en Wiske overhalen de koning om de wapens tegem hem op te nemen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot!

Nadat de hoogste bieder van de veiling van Serious Request te zien was in Het bizarre blok, is in dit verhaal een gastrol weggelegd voor de winnaar van eenzelfde actie van Music For Life. Johan Cox. Hij kreeg de rol van tovenaar Kari Yes toebedeeld.

Luc Morjaeu toont op zijn site een aantal ontwerpen die hij maakte voor dit verhaal.


Schetsen van enkele Suchardianen Kari Yes


Bestel dit album bij Stripfan.nl