Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het ijzeren duel


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 321 (1e druk: 13 maart 2013)

Het ijzeren duel Begin september 2012 maakte Luc Morjaeu op zijn site de titel en synopsis van album 321 bekend.
In Het ijzeren duel hervindt Lambik zijn oude liefde voor het degen. Wanneer Lambik voor een belangrijk schermduel komt te staan dat hij niet wil verliezen, gaat hij op zoek naar een magische degen. Deze maakt iedereen die het ter hand neemt onoverwinnelijk. Dat brengt Lambik naar het jaar 1680, de glorieperiode van de musketiers. Maar al snel wordt duidelijk dat zijn zoektocht niet van een leien dakje zal gaan. Zijn gezelschap wordt belaagd door de zwarte musketiers van de hertog en door een geheimzinnige ridder die het degen allemaal ook voor zichzelf willen. Bovendien wordt de bewaarplaats van de degen bewaakt door een angstaanjagend leger van overleden soldaten... Een album vol edele schermkunstenarijen en opwindende gevechten!

Standaard Uitgeverij brengt geen luxe editie van dit album meer uit. De uitgever is eind 2012 gestopt met de luxe reeks. Deze wordt, in gewijzigde vorm voortgezet door Stribbel Strips.

Op donderdag 28 februari 2013 werden op de offiƫle Facebook-fanpagina de definitieve cover voor het album getoond, samen met een aantal schetsen voor dit verhaal.
Bij de vooraankondiging van het verhaal werd de onderstaande cover gebruikt.


Aankondiging Het ijzeren duel


Bestel dit album bij Stripfan.nl