Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Game of drones


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 337 (1e druk: 6 december 2016)

Game of drones De titel van het laatste Suske en Wiske-album dat in 2016 verschijnt knipoogt duidelijk naar de populaire HBO fantasy serie Game of Thrones.
Een reisje naar het fictieve Westeros zit er waarschijnlijk echter niet in voor de striphelden. Wel krijgen zij te maken met de drones.

Toen de titel van het verhaal bekend werd, begin maart 2016, lag de verhaallijn van dit avontuur nog niet vast. Peter Van Gucht liet Suske en Wiske op het WWW wel al de voorlopige plot weten:

Wanneer Barabas zijn labo laat verbouwen door een aannemer beseft hij niet dat deze gecontroleerd wordt door Krimson. Deze plaats overal camera’s en microfoons en volgt het doen en laten van de prof nauwgezet. Barabas werkt dan ook aan een gloednieuwe uitvinding. Hij heeft soort afstandbediening ontwikkeld die werkt op breingolven. Hiermee kan je vanop afstand allerlei apparatuur bedienen. Daarom bouwt hij droneversies van al zijn beroemde toestellen zoals de Gyronef, de Terranef en Vitamitje. Het oude Vitamitje is daarmee niet gediend en kiest de vrijheid. Maar de breingolven hebben blijkbaar ook invloed op de persoon die hem draagt. En het is net daarvan dat Krimson gebruik maakt om het leven van onze vrienden zuur te maken. Hij laat via de breingolven inwerken op Jerom die prompt de zijde van het kwade kiest…

Welke elementen uit deze synopsis in het uiteindelijke avontuur voor zullen komen viel nog te bezien. Bij de eerste aankondiging stond alleen vast dat Vitamitje en co zéker van de partij zouden zijn.
In de column die Peter Van Gucht schreef voor Versus 113 liet de schrijver weten dat het verhaal alweer helemaal was omgegooid. Zelfs de titel van het album stond op dat moment nog niet vast.

Luc Morjaeu toonde op 1 juni 2016 op zijn Facebook-pagina een paar, nog niet afgewerkte, stroken voor het begin van het verhaal.


Schets voor Game of drones Aankondiging

Verschijningsdatum 6 december 2016
Prijs € 5,99
ISBN 9789002259722
Aantal pagina's 48


Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .