Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Nieuwe hertekende covers


Index
Index

In april 2014 verscheen voor het laatst een aantal herdrukken van Suske en Wiske albums met een hertekende cover. Tot dat moment zag het er nog naar uit dat de Standaard Uitgeverij alle albums in de lopende reeks met een nieuwe omslagtekening zou uitbrengen. De vernieuwing van de reeks die uiteindelijk in 2017 zijn beslag zou krijgen met de publicatie van De planeetvreter, ging echter ook gepaard met een andere aanpak van de herdrukken.
Alleen de albums vanaf nummer 300 zouden nog in de gewone reeks worden herdrukt. Alle eerder verschenen delen krijgen voortaan een plekje in de serie Suske en Wiske Classics.

In mei 2019 verscheen plotseling toch nog een aantal herdrukken van albums met een nummer onder de 300. De meeste van deze uitgaven behielden de klassieke rode kaft, maar 2 werden uitgebracht met een gewijzigd omslag.
De titels die onverwacht toch nog met een nieuw uiterlijk werden uitgebracht zijn de nummers 282: De breinbrekers en 283: Paniek in Palermo.

De nieuwe cover voor De breinbrekers was nog niet eerder te zien. De tekening die is gebruikt voor Paniek in Palermo was in 2015 al te zien toen het verhaal werd opgenomen in de reeks De strafste strips van Suske en Wiske.De breinbrekers De breinbrekers - hertekende cover Paniek in Palermo Paniek in Palermo - Strafste strips Paniek in Palermo - hertekende cover