Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De planeetvreter


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 339 (1e druk: 17 mei 2017)

De planeetvreter Over de inhoud van album 339 werden in aanloop naar de publicatie geen details bekend gemaakt. Zelfs de titel van het verhaal werd lang geheim gehouden. Pas in maart 2017 werd deze titel voor het eerst genoemd.

Het grootste nieuws dat bij deze uitgave gemeld kon worden is echter een verandering in de vormgeving.
Standaard Uitgeverij meldde hierover:
Alle grote helden trekken zich nu en dan wel eens terug om de batterijen op te laden. Voor Suske en Wiske hebben we dat ook gedaan. Vanaf midden mei [2017] brengt SU nieuwe avonturen in een aangepaste vorm. Zoals steeds, voor jong en oud en voor iedereen die van strips houdt.

Het einde van 'De Heldenmaker' Waar de verandering precies uit zal bestaan hield de uitgeverij nog een tijdje geheim. Net als bij de gelijktijdig gelanceerde serie Classics het geval is zal de reguliere reeks voortaan ook op groter formaat worden uitgebracht.
Het voorgaande verhaal, De Heldenmaker, sluit af met een betovering van de striphelden. Wat het resultaat van die betovering is werd niet getoond. Met een vraagteken in het slotplaatje wordt de lezer alvast nieuwsgierig gemaakt voor de veranderingen die in de vernieuwde verhalen te zien zullen zijn.

Op 25 maart maakte De Fameuze Fanclub een foto van een afbeelding van Suske en Wiske, zoals ze te zien zijn in het Comics Station te Antwerpen. Deze afbeelding toonde de club een dag later op Facebook. Hiermee beleefden de vernieuwde versies van de striphelden hun debuut.
De haardracht van Wiske op dit eerste plaatje werd door Luc Morjaeu ook gebruikt op de signeerprent die hij tekende voor de Fanclubdag die op 9 april werd gehouden.
De haarstijl van Suske lijkt een terugkeer naar de wat meer uitgesproken kuif waarmee hij ooit zijn debuut maakte in de eerste verhalen van Willy Vandersteen.

Op de albumcover, die op 30 april voor het eerst te zien was, zijn een paar aanpassingen die werden aangebracht voor het eerst goed te zien.
Naast de al eerder opgemerkte nieuwe kapsels van Suske en Wiske kregen zij ook nieuwe kledij aangemeten. Suske draagt een "hoodie" en Wiske heeft een modieuze sjaal om haar nek. Wat bij de jurk van Wiske opvalt is de dubbele rode band, in plaats van de altijd gebruikelijke enkele streep.
De titelfiguren zien er ook iets ouder uit dan voorheen het geval was.
Een in het oog springend detail is het lettertype dat is gebruikt voor de reekstitel. De al sinds 1945 gehanteerde lettering werd vervangen door een nieuw font.

De vernieuwingen die de overige hoofdfiguren uit de reeks hebben ondergaan waren voor het eerst te zien in Het Nieuwsblad. Die Vlaamse krant publiceerde op zaterdag 6 mei een advertentie waarin de vernieuwde "levende toren" voor het eerst te zien is.

Zie ook het artikel: Suske en Wiske nieuwe stijl.

Synopsis

Wanneer Suske en Wiske een ruimteschip ontdekken dat miljoenen jaren ingevroren zat in het poolijs, is professor Barabas razend enthousiast. Zeker als blijkt dat de bemanning van het toestel nog in leven is. De twee piloten blijken afkomstig van Mars en waren op Aarde voor een onderzoek toen ze in een storm terechtkwamen en crashten. Wanneer de prof hen vertelt dat de planeet Mars ondertussen onbewoonbaar geworden is, wordt één van de piloten opstandig. Algauw blijkt dat hun missie naar de Aarde niet zo onschuldig was als ze beweren. De piloot gaat op zoek naar een kist die ze tijdens hun crash kwijtspeelden. Daarin zit een geheim wapen dat al het leven op Aarde zal uitroeien...

Charging Suske en Wiske op het Comics Station Suske en Wiske op de signeerprent

Vernieuwde Levende toren Suske en Wiske
Verschijningsdatum 17 mei 2017
Prijs € 5,99
ISBN 9789002257803
Aantal pagina's 48
Aankondiging

Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .