Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske griezelboek


Index
Index

In oktober 2001 is opnieuw een non-fictie uitgave van Suske en Wiske verschenen.

Suske en Wiske griezelboek

Lang bleef het aanbod aan non-fictie boeken rond Suske en Wiske beperkt tot de boeken De verdwenen sterren en Lambik's grote detectiveboek. In 2001 wordt die reeks echter flink aangevuld. In februari kwamen Het grote dromenboek en Welterusten Schanulleke uit. Een paar maanden later werden die uitgaven gevolgd door het Suske en Wiske natuurboek.

Met drie van deze boeken in 1 jaar tijd leek de koek op te zijn maar dat blijkt niet het geval te zijn. In oktober 2001 is er opnieuw een mooi gebonden kijk- en leesboek uitgekomen in België. (In Nederland verscheen dit boek pas in februari 2002.) De Standaard Uitgeverij gaf voor de verschijning de volgende informatie over deze uitgave:
Er dreigt een stevig onweer. Suske en Wiske zijn op stap met de fiets, maar ze zijn nog te ver van huis om de bui te vermijden. Er rest hen niets anders dan te schuilen in de mergelgroeve in de buurt. Niet zo'n goed idee, want ze lopen verloren en worden vastgehouden door een boosaardige mergeldwerg. Hun enige redding is het plan van de groeve en de grote, maar dat wil de dwerg niet zomaar prijsgeven. Ze sluiten een deal: in ruil voor verhalen wil de dwerg hen vrijlaten. Maar stelt een stevige voorwaarde. Het moeten wel griezelverhalen zijn…

Het boek is geschreven door Jo Briels en de illustraties zijn van de hand van Jeff Broeckx.
In januari 2003 kregen abonnees van het Suske en Wiske weekblad het boek als cadeau thuisgestuurd.