Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske und Wiske


Index
Intro

Nadat de publicatie van Suske en Wiske in Duitsland een aantal jaren stil lag kondigde Salleck Publications in 2005 aan dat de draad weer zou worden opgepakt. Deze uitgeverij wilde de serie voortzetten die werd gestart door PSW Verlag.
Het was de bedoeling dat in mei 2005 no. 9, Der goldene Dolch zou verschijnen. Daarna was een publicatieschema van 1 album per maand gepland.
Helaas lukte het de uitgever niet om de lettering van de verhalen op tijd klaar te hebben voor het drukschema van de Standaard Uitgeverij. Als gevolg hiervan konden de albums niet in de voorgenomen periode worden gedrukt.

Enkele jaren zag het er naar uit dat er voorgoed een einde was gekomen aan de Duitstalige publicatie van Suske en Wiske-verhalen. In maart 2010 maakte Salleck echter bekend dat er toch nieuwe delen zullen gaan verschijnen.
De bedoeling was om op 8 mei 2010, tijdens de Comicbörse te Keulen de eerste twee albums te presenteren. In de loop van 2010 moesten er nog 4 andere albums volgen.
De aangekondigde datum werd echter ook dit keer niet gehaald. Technische problemen leidden ertoe dat de publicatie van de eerste delen vooralsnog is verschoven naar november 2010. De eerste albums werden gepresenteerd tijdens de Intercomic-Messe, die op 6 november in Keulen werd gehouden. Paul Geerts was op de beurs aanwezig om zijn albums te signeren.

De eerste albums die werden gepubliceerd zijn de delen 11 en 12, Der goldene Dolch en Rubens' Famulus. Deel 9, Meister Klecks verscheen in december 2010 en no. 10, Angst auf der "Amsterdam" bijna twee jaar later.

In 2014 werd de reeks verder voortgezet met Die komische Kokosnuss.
In voorbereiding is nog:

 • Der Zirkusbaron (De circusbaron). Dit album zal verschijnen in mei 2017.

  De komieke coco werd aanvankelijk aangekondigd met de titels Das Geheimnis der Kokosnuss en Die lustige Kokosnuss .

  Bij de eerste aankondiging van de plannen om Der Zirkusbaron uit te geven werd erover gerept dat naast een "gewone" versie ook een luxe editie zou verschijnen. Deze editie zou het verhaal bevatten in de vorm waarin het in de jaren '50 in Felix is gepubliceerd. Begin 2017 was nog niet bekend of die editie daadwerkelijk zal verschijnen.  No. Titel Oorspronkelijke titel Jaar Cover Rug
  9 Meister Klecks De kleurenkladder 2010 Meister Klecks Meister Klecks
  10 Angst auf der "Amsterdam" Angst op de "Amsterdam" 2012 Angst auf der 'Amsterdam' Angst auf der 'Amsterdam'
  11 Der goldene Dolch Sjeik El Rojenbiet 2010 Der goldene Dolch Der goldene Dolch
  12 Rubens' Famulus De raap van Rubens 2010 Rubens' Famulus Rubens' Famulus
  13 Die komische Kokosnuss De komieke Coco 2014 Die komische Kokosnuss Die komische Kokosnuss
  14 Der Zirkusbaron De circusbaron 2017 Der Zirkusbaron Der Zirkusbaron


  Met dank aan Alain Stienen voor aanvullende informatie.