Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske in het Duits


Deutsch

Suske und Wiske Drie verschillende Duitse uitgeverijen hebben een reeks albums van Suske en Wiske uitgebracht. Voorafgaand aan die publicaties waren de beroemdste geesteskinderen van Willy Vandersteen ook al opgedoken in een aantal tijdschriften.

In 1953 maakten de Duitse lezers voor het eerst kennis met Ulla und Peter in het tijdschrift Dalla. Voor de eerste albums moest echter worden gewacht tot de jaren '70 toen Rädler Verlag uit Keulen veertien albums publiceerde die wat uitvoering betreft vrijwel gelijk waren aan de Nederlandstalige Rode reeks.

Tussen 1991 en 1993 bracht Feest Comics uit Stuttgart drie verhalen uit de Blauwe reeks op de markt. Deze fraai vormgegeven boeken bevatten de originele, onverkorte, versie van de avonturen zoals ze in het weekblad Kuifje verschenen.
Aan het eind van de jaren '90 begon de uitgeverij PSW uit Harrislee met een nieuwe serie verhalen uit de Rode reeks. Na het uitkomen van het 8e deel in deze reeks (Im Zauberland Japan) in 2001 is het helaas stil geworden rond dit jongste initiatief.
Naast de hier boven genoemde series is er ook nog een tweetal albums buiten reeksverband verschenen, beide gepublieerd door de Standaard Uitgeverij. Ook die boeken zijn opgenomen in dit overzicht van in het Duits verschenen albums op deze pagina's.

Overzicht publicaties
Suske en Wiske webwinkel Op zoek naar Duitse albums? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel "De boekenwurm"