Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske
Français

De verdwenen joker

Hommage aan de Blauwe Reeks


De verdwenen joker Op 23 november 2022 verschijnt met De verdwenen joker een album dat is bedoeld als hommage aan de Blauwe Reeks.
Dirk Stallaert verzorgde voor deze nieuwe uitgave de tekeningen. Het scenario werd geschreven door Ronald Grossey.

De befaamde Blauwe Reeks van Suske en Wiske werd in 2020 onverwachts aangevuld met een negende deel. Het tot dan onvoltooide verhaal De sonometer werd bewerkt door scenarist François Corteggiani en tekenaar Dirk Stallaert.
Met de publicatie van dat verhaal werd de Blauwe Reeks definitief afgesloten. Vandersteen liet immers geen andere ideeën na voor deze serie verhalen, die speciaal werden gemaakt voor het weekblad Kuifje. Alleen voor het geplande nieuwe avontuur De sonometer, maakte hij nog enkele tekeningen.

In november 2023 komt er dus toch nog een nieuw verhaal uit dat de sfeer van de verhalen voor Kuifje ademt. In die maand verschijnt met De verdwenen joker een album dat is bedoeld als hommage aan de Blauwe Reeks.

Dirk Stallaert was al vaker betrokken bij de avonturen van Suske en Wiske.
Enkele jaren vóór het verschijnen van "De sonometer" tekende hij mee aan enkele verhalen uit de reguliere reeks en een aantal korte verhalen voor TrosKompas.
Ronald Grossey is goed bekend met het werk van Willy Vandersteen. In 2007 verscheen van zijn hand het boek Studio Vandersteen : Kroniek Van Een Legende 1947 - 1990, waarin veel medewerkers van de geestelijke vader van Suske en Wiske de revue passeerden.

Synopsis

Maandag 14 april 1958.
Lambik, Suske en Wiske wandelen blijgezind rond op de Heizelvlakte in Brussel. Vele prachtige paviljoenen kunnen nog een laatste likje verf gebruiken, hier en daar is er nog een extra spijker nodig, want over drie dagen zal de Expo '58 officieel zijn deuren openen. Als journalist mag Lambik in avant-première de site bezoeken, om alvast sfeerindrukken aan de hoofdredactie te bezorgen, en zijn twee vrienden mogen hem vergezellen. Vooral Lambik is in de wolken want hij kreeg de opdracht om later die week de ravissante filmactrice June West te interviewen. Hij zweeft ook letterlijk want botst op een vreemde jongeman die duidelijk gehaast is. De vreemdeling vlucht weg, achternagezeten door twee mannen, maar steekt nog vlug een kaartspel in het vestzakje van Lambik.
Suske ontdekt dat er drie kaarten ontbreken. Diezelfde avond wordt het kaartspel gestolen.
De drie ontbrekende kaarten worden de inzet van een spannend avontuur met Amerikaanse geheimagenten en Russische spionnen, een computernerd, een plichtsbewuste ambtenaar van het Ministerie, een filmdiva en de hypnotiseur Priem in hoofdrollen.Scenario Ronald Grossey
Tekeningen Dirk Stallaert
Verschijningsdatum 23 november 2022
Prijs € 9,99
ISBN 9789002276316
Aantal pagina's 56