Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Heruitgave De sinistere site


De sinistere site Prima Onderwijs, een platform voor onderwijsprofessionals brengt in samenwerking met Digivaardig & Digibewust en Hyves een vernieuwde uitgave van De sinistere site uit. De campagne is gericht op scholieren in de leeftijd van 8 tot 14 jaar, docenten en ouders. Het album gaat dieper in op het bewust omgaan met het internet.

Het album, dat naast een strip ook tips bevat voor veilig internetten, werd in 2006 voor het eerst gepubliceerd in Belgiƫ door Child Focus.
De uitgave had zoveel succes dat het ook in Nederland werd uitgebracht. In 2007 verscheen het album op initiatief van Stichting Kennisnet Ict op school voor het eerst buiten Belgiƫ. Een jaar later was het ook verkrijgbaar bij een aantal Nederlandse supermarkten.

Prima Onderwijs brengt in 2011 een herziene editie vanhet album uit. De cover werd aangepast aan de nieuwe layout van de Suske en Wiske-albums. De informatiepagina's in het themakatern werden ook aangepast.
In een nieuw stripje van twee pagina's, dat speciaal voor deze editie werd gemaakt, ontdekken Suske en Wiske dat er een nepprofiel van Schanulleke is aangemaakt op Hyves. Ze worden vervolgens uitgenodigd door Nine Ludwig, hoofdredacteur bij Hyves, die het duo rondleidt op het kantoor van Hyves. Tot slot vertelt ze hoe Suske en Wiske en andere Hyvers in contact kunnen komen met de community managers en geeft tips over "veilig hyven".

Het album kon van 6 december 2010 tot en met 28 februari 2011 worden besteld via de site Prima Online. De bestelde albums werden geleverd in april 2011.
In april 2011 waren er al meer dan 150.000 exemplaren van De sinistere site besteld. Vamwege dit succes werd de actie verlengd. Belangstellenden kunnen van 14 april 31 mei 2011 een tweede druk van het album bestellen. Deze exemplaren zullen vanaf de tweede helft van juli worden geleverd.


Achterkaft De sinistere site