Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Boemerang

Hommage reeks, no. 2


Vorige Index Hommage-reeks
Index
Volgende

Het tweede hommage-album.

Boemerang In 2017 werd het eerste deel van een speciale Suske en Wiske-reeks gepubliceerd. In deze "hommage"-serie krijgen steeds een scenarist en tekenaar van buiten Studio Vandersteen de gelegenheid om hun draai aan de iconische stripfiguren van Willy Vandersteen te geven. Yann en Gerben Valkema trapten het spits af met Cromimi.

De reeks wordt in november 2018 voortgezet met een verhaal dat is geschreven door Conz (een pseudoniem van Constantijn van Cauwenberge) en getekend door Steven Dupré.
De titel van hun album is Boemerang. Suske en Wiske-kenners zullen niet verrast zijn dat de welbekende Theofiel Boemerang in dit verhaal een hoofdrol opeist.

Het avontuur speelt zich af in een futuristisch alternatief universum waar Theofiel Boemerang als een commerciële Big brother over de wereld heerst. Enkel onze vrienden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom zijn in staat om deze booswicht voor eens en voor altijd te stoppen.
Maar de oproerpolitie van Theofiel is niet het enige gevaar dat om de hoek loert. Een ware waanzinepidemie waart rond in Boemerang City en iedereen die getroffen wordt door deze ziekte, ziet de werkelijkheid doorspekt met de meest uiteenlopende waanbeelden. In een spannend verhaal boordevol actie en humor beleven onze vrienden een avontuur als nooit tevoren.

Op de 31e Suske en Wiske Fandag van De Fameuze Fanclub kregen bezoekers al een preview van het album te zien in de vorm van twee, nog ongeletterde en niet ingekleurde pagina's.

Preview 'Boemerang' Preview 'Boemerang'

Net als bij Cromimi het geval was zal ook van dit album een Franse vertaling verschijnen, met de titel Boomerang.
Naast de softcover editie verschijnt het album in het Nederlands ook in een luxe gekartonneerde versie en een superluxe uitvoering met velours omslag.


Scenario Conz
Tekenaar Steven Dupré
Verschijningsdatum 7 november 2018
Prijs € 7,99
ISBN 9789002266287
Aantal pagina's 48


Boomerang