Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Cromimi

Hommage reeks, no. 1


Index Hommage-reeks
Index
Volgende

Het eerste verhaal in een serie specials.

Cromimi In 2015 en 2016 schreef een aantal bekende Vlamingen en Nederlanders elk een eigen Suske en Wiske-verhaal ten bate van SOS Kinderdorpen. De 12 scenario's werden uitgewerkt door eveneens bekende striptekenaars.
Gebaseerd op het succes van deze speciale uitgaven start Standaard Uitgeverij in december 2017 met een nieuwe reeks waarin dit concept weer zal worden toegepast.

Jaarlijks zal de uitgeverij een scenarist en een tekenaar uitnodigen om een uniek en persoonlijk verhaal rond Suske en Wiske te schrijven en te tekenen. Cromimi is het eerste verhaal van deze serie. De hommages zullen jaarlijks verschijnen rond de kerstperiode.

Voor de eersteling in de reeks is het scenario geschreven door Yann Le Pennetier. Het tekenwerk wordt verzorgd door Gerben Valkema die ook al een bijdrage leverde aan de albums voor SOS Kinderdorpen. Hij maakte samen met Guus Meeuwis het album De grandioze gitaar.

Synopsis

Jerom en Lambik ontdekken dat er in het begin van de 20ste eeuw een Belgische expeditie naar de Himalaya trok. Zij vonden er een Cro-Magnon mens onder het ijs en brachten dat ijsblok mee terug naar België.
De vondst werd echter opgeborgen in een diepvriezer in de kelders van het natuurhistorisch museum te Brussel en ... helaas vergeten.
Jerom kan zijn nieuwsgierigheid amper bedwingen en gaat samen met Suske en Wiske, Lambik en Tante Sidonia op zoek in de kelders van het museum. Als bij wonder vinden onze helden de ingevroren mens. Niets te vroeg want het ijsblok is al enige tijd aan het smelten en de Cro-Magnon mens die opnieuw tot leven komt heeft een grote verrassing in petto.

Naast de reguliere softcover uitgave verschijnen er diverse luxe variaties van het album, elk met een eigen omslagontwerp.
Op de cover van de gekartonneerde editie zijn twee Jeroms te zien. Dit album wordt uitgebracht in een oplage van 200 exemplaren en kost € 59,99.
Van de superluxe editie met fluwelen omslag worden 100 exemplaren gepubliceerd.
Tenslotte verschijnt er ook een album op groot formaat met een grotendeels blauwe cover. Van deze speciale editie worden 100 exemplaren uitgegeven. Dit album kost € 199,95.
De gekartonneerde en fluwelen editie van het album krijgen elk een prent als bijlage. Bij de groot formaat versie zijn twee prenten opgenomen. Dat laatstgenoemde album bevat naast de strip, in zwart/wit, ook zestien extra pagina's met informatie over de totstandkoming van het verhaal.

Ter promotie van het album worden diverse signeersessie gehouden. Alleen bij deze sessies is een boek te koop met de schetsen die Gerben Valkema voor het verhaal maakte. Van dit schetsboek zijn 200 exemplaren verkrijgbaar à € 14,95.

Een Franstalige editie van het verhaal, onder de titel Cromignonne verscheen op 7 februari 2018.
Net als de albums uit de reeks Bob et Bobette Classics is dit Franstalige album gekartonneerd uitgevoerd. De prijs van de Franse editie is € 9,99.


Signeersessies
Scenario Yann
Tekenaar Gerben Valkema
Verschijningsdatum 6 december 2017
Prijs € 6,99
ISBN 9789002263750
Aantal pagina's 48


Op zoek naar dit album? Kijk eens bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .

Cromimi - Gekartonneerd Cromimi - Luxe editie Cromimi - Groot formaat Cromimi - Schetsboek Cromignonne