Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De primitieve paljassen


Vorige TrosKompas
Index
Volgende

Het derde verhaal in TrosKompas.

De primitieve paljassen In februari 2006 waren op de website van Studio Vandersteen de aankondigingen te zien voor het nieuwe verhaal dat in TrosKompas de opvolger werd van De blikken blutser. Dezelfde aankondigingen werden ook afgedrukt in TrosKompas no. 9 (4-10 maart 2006).
De eerste aflevering van het nieuwe korte verhaal, De primitieve paljassen. verscheen in de volgende aflevering, nummer 10.

Suske en Wiske worden samen met tante Sidonia door Lambik uitgenodigd voor een speciaal ontbijt. Lambik heeft een uitvinding gedaan die een revolutie zal ontketenen in de culinaire wereld: de V.O.M., oftewel de Volautomatische Ontbijt Machine. Dit logge apparaat is echter verre van perfect. Onze vrienden worden bestookt met allerlei etenswaren.
Dan verschijnt professor Barabas met een verbeterde versie van de draagbare teletijdmachine waarmee nu, behalve de drager, ook grotere objecten in de omgeving van de machine kunnen worden meegeflitst. Barabas wil de nieuwe machine met zijn vrienden uitproberen. Omdat Lambik ondertussen ook zijn V.O.M. test ontstaat er kortsluiting. De teletijdmachine wordt geactiveerd en de gehele familie met het huis van Lambik erbij wordt weggeflitst naar het Pleistoceen, zo'n 11.000 jaar voor Christus,


De primitieve paljassen Aankondiging