Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De Weerwaterman


Een avontuur in Almere.

De Weerwaterman In navolging van het voor Zoetermeer gerealiseerde album De razende rentmeester, beleven Suske en Wiske ook een avontuur in Almere. Het eerste, luxe, exemplaar van het album De Weerwaterman werd op vrijdag 17 november 2006 aan burgemeester Annemarie Jorritsma aangeboden.
De gewone, softcover editie van het album is bedoeld ter promotie van het bruisende Almere en verscheen in een oplage van 40.000 exemplaren.
Achterin het album zijn 8 pagina's opgenomen met informatie over het stadshart.

De strip is een initiatief van de gemeente en de plaatselijke stripwinkel Het Beeldverhaal. Men is er anderhalf jaar mee bezig geweest om het idee te verwezenlijken. Begin 2006 werd het project goedgekeurd door de erven van Willy Vandersteen.

In het verhaal spelen het stedelijke theater en het Weerwater een rol. Het Weerwater een plas, gelegen aan de rand van Almere stad, die is ontstaan door zandafgravingen ten behoeve van Almerehaven.
In een interview zei gemeentewoordvoerder Peter Spek over het verhaal: "Het is een verhaal met een slechterik, professor Barabas en een achtervolging. Het theater speelt een rol, evenals het Weerwater. Daar kan natuurlijk wel eens iets in liggen. ."

Op de site van Het Beeldverhaal vertelt Peter Van Gucht over het verhaal:
Lambik deelt handtekeningen uit "Het verhaal van het Weerwater sprak ons direct aan. Dat het eerst water was, toen was droog gelegd en toen weer water is geworden. Dat had wel wat." Ook de moderne architectuur maakte indruk. "En dat is nog op zijn zachtst gezegd. Zoveel verscheidenheid en aan het water. Heel bijzonder."
Zonder de hele verhaallijn te willen verklappen, laat de tekenaar toch al wat details los. Zo steken er onverklaarbare stormen op bij het Weerwater, worden er lichtgevende bollen waargenomen, logeren Suske en Wiske in het nieuwe hotel en treden zij in de slotscenes op in de Kunstlinie, waar burgemeester Jorritsma het tweetal aan het publiek voorstelt.
Ook Jerommeke, Lambik, professor Barabas en tante Sidonia doen mee. Jerommeke gooit bijvoorbeeld een groot schip richting het politiebureau en De Stofzuiger. En Barabas haalt voor deze aflevering zijn helikopter Gyronef weer eens tevoorschijn. "We hebben veel foto`s genomen van de gebouwen en in het verhaal verwerkt. Alleen bij de -inrichting van het hotel hebben we wat ge´mproviseerd. Dat staat nu nog leeg, dus wij hebben het wat gezelliger gemaakt", lacht de tekenaar. Schanulleke ontbreekt echter in het verhaal. "Eigenlijk niet echt aan gedacht. Ach, weet je wat het is. Dan loopt Wiske maar de hele tijd met dat popje rond. Dat is niet altijd handig."

Op 26 november 2006 kwamen Morjaeu en Van Gucht naar Het Beeldverhaal om daar de strip te signeren. Op dezelfde dag werd ook een Suske en Wiske-veiling gehouden.
Op zaterdag 25 november bezochten Suske en Wiske samen met Sinterklaas de winkel bezoeken voor een "meet and greet" met hun fans.
De stripwinkel verzorgde ook de uitgave van een speciale luxe uitgave van het album.
Parastone maakte in 2008 een beeldje van een scene uit dit verhaal.


Op zoek naar deze uitgaven? Zowel de softcover als de luxe versie van het album en het beeldje van Parastone zijn verkrijgbaar bij de Suske en Wiske webwinkel Stripfan.nl Bestel dit album bij Stripfan.nl .