Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Haarlems Dagblad in teken van Suske en Wiske


Jubilerende striphelden zijn een dag hoofdredacteur van de krant.

De zwarte tulp Op woensdag 18 juni 2014 publiceert het Haarlems Dagblad in samenwerking met Standaard Uitgeverij een unieke krant naar aanleiding van de lancering van het nieuwe album van Suske en Wiske: De zwarte tulp.

Het verhaal in dit album is losjes gebaseerd op de gelijknamige roman van Alexandre Dumas en speelt zich af in Haarlem en omgeving. Het oorspronkelijke verhaal wordt overgoten met een magisch sausje.
Haarlems Dagblad is dan ook verheugd om als eerste in Nederland een gepersonaliseerde Suske en Wiske-krant te brengen. Suske en Wiske zijn in Nederland erg populair en kennen een grote schare fans.

Om deze collector’s edition te realiseren komen Peter Van Gucht en Bruno de Roover van Studio Vandersteen op dinsdag 17 juni een dagje meedraaien op de redactie van Haarlems Dagblad.
Suske, Wiske, Lambik, Sidonia, Barabas en Jerom; allemaal krijgen ze hun plaatsje in de krant, geven ze hun kijk op de actualiteit en komen ze aan het woord in verschillende rubrieken. Tekenaar Luc Morjaeu tekende speciaal voor deze editie enkele exclusieve tekeningen van de stad Haarlem.

In België konden krantenlezers al eerder kennis maken met nieuws dat mede werd gepresenteerd door Suske ne Wiske. Op vrijdag 17 december 2010 stond Het Nieuwsblad, naar aanleiding van 65 jaar Suske en Wiske, geheel in het teken van de Vlaamse striphelden.


Haarlems Dagblad