Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Het mopperende masker


TrosKompas
Index
Volgende

Het eerste verhaal in TrosKompas, in het teken van 60 jaar Suske en Wiske

Het mopperende masker Op 7 mei 2005 begon in het omroepblad TrosKompas de publicatie van Het mopperende masker. Dit verhaal is speciaal gemaakt voor 60 jaar Suske en Wiske en zal ook verschijnen in het jubileumboek dat in december uitkomt. Het is het eerste verhaal van Studio Vandersteen onder leiding van scenarist Peter Van Gucht en tekenaar Luc Morjaeu.
In dit avontuur staat de vriendschap tussen de twee hoofdfiguren centraal.

Op een mooie dag maken Suske en Wiske ruzie. Het lijkt er op dat ze het maar niet bijgelegd krijgen. Het gaat zover dat ze besluiten elk hun eigen weg te gaan. Maar dan gebeuren er geheimzinnige dingen in en rond het huis en tot overmaat van ramp verdwijnt tante op een raadselachtige manier. Ze besluiten haar terug te zoeken maar dat loopt niet van een leien dakje. Zeker als ook nog eens Lambik zichzelf uitroept tot dé nieuwe stripheld en hen de pas wil afsnijden.

In de twee afleveringen van TrosKompas die verschenen voordat het verhaal in dat tijdschrift van start gaat verschenen al drie stroken om de nieuwe strip aan te kondigen.
Als verwijzing naar de nieuwe reeks lieten de makers van de voorganger, Gemengd dubbel, in de laatste aflevering van hun strip Suske en Wiske Nederland binnen rijden.


Aankondiging