Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

De flierende fluiter


Vorige Index
Index
Volgende

Rode reeks no. 286 (1e druk: 16 februari 2005)

De flierende fluiter Op geheel eigen wijze vertelde Marc Verhaegen in zijn column in Versus no. 67 het een en ander over de activiteiten van zijn Studio-medewerkers. In dit stukje onthulde hij onder andere dat de opvolger van Verraad op de Veluwe geschreven zou worden door Peter Van Gucht en getekend door Walter Van Gasse.
Doordat dit tweetal de werkzaamheden voor dit deel in de Suske en Wiske-reeks op zich neemt krijgt Verhaegen zelf meer tijd voor de voorbereiding van een verhaal dat zich in Kalmthout afspeelt. Dat avontuur zal als speciale uitgave te koop zijn tijdens de jaarlijkse stripeurs in Kalmthout als derde deel in een serie albums waarin de voormalige woonplaats van Vandersteen een rol speelt.
De beide makers van dit avontuur zijn geen onbekenden in de Suske en Wiske-wereld. Walter Van Gasse werkt alweer enkele jaren als assistent van Marc Verhaegen. Peter Van Gucht schreef al de scenario's voor de korte verhalen De koppige kluizenaar en De guitige gast.

De titel van het nieuwe verhaal werd enkele dagen na het verschijnen van Versus no. 67 onthuld op de website van De Klankentapper: De flierende fluiter.
Sidonia speelt de hoofdrol in dit avontuur dat begint met Suske en Wiske die een antieke fluit kopen voor tante's verjaardag. Ze blijkt in haar jonge jaren een diploma blokfluit te hebben behaald. Al vanaf dat ze de eerste noten op de fluit blaast schijnt er iets heel vreemds aan de hand te zijn met het instrument. De uitbater van een supermarkt zit verslagen tussen de restanten van zijn totaal vernielde zaak. Een visser ligt in het hospitaal nadat hij aangevallen is door honderden riviervissen. Een onschuldige landbouwer zoekt zijn veestapel die plots op de loop is gegaan. In de verte hoort men de schrille klank van een houten fluit langzaam vervagen…
Suske en Wiske krijgen het aan de stok met een taaie tante!
Wanneer professor Barabas de fluit tracht te onderzoeken wordt hij overvallen door een geheimzinnige. Die blijkt grote interesse te tonen in het muziekinstrument. Wat volgt is een grote jacht op een fluit, met allerlei spannende en grappige avonturen en als apotheose een even wonderlijk als sprookjesachtig einde.


Aankondiging in 'De Standaard'