Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Suske en Wiske muurschildering in Antwerpen-Noord


Index
Index

In mei 2015 werd bekend gemaakt dat het district Antwerpen in Antwerpen-Noord een stripmuur wilde laten aanleggen met Suske en Wiske als thema.
De afbeelding in Antwerpen-Noord is de derde muurschildering van Suske en Wiske die in Antwerpen te zien is. Eerder werden al muren versierd in de straat Burgerwelzijn (1999) en in de Wolstraat (2006).

Het verzoek voor deze stripmuur was afkomstig uit de buurt zelf. Paula De Brie, ambassadrice van de wijk ijverde al jaren voor een muurschildering in de wijk De Seefhoek, waar Willy Vandersteen opgroeide.
In een interview met Het Laatste Nieuws vertelde zij in april 2014 dat het haar hoog zat "dat van de 52 meter lange muurschildering van Suske en Wiske in het steegje Burgerwelzijn nog amper enkele panelen overblijven. Nu hangen er wel kleine stripborden van Suske en Wiske, maar die zijn in haar ogen een prul."

Lieve Stallaert districtsschepen voor Cultuur vertelde over de realisering van de muurschildering: "Het project zal betaald worden met een deeltje van de 63.000 euro die de deelnemers aan de eerste burgerbegroting toebedeelden aan het thema kunst in het openbaar domein."

De geschilderde tekening komt op een muur van de overdekte passage tussen de Handelsteeg en het Willy Vandersteenplein. De eerste beelden van ontwerpen die Luc Morjaeu voor de muurschildering maakte werden in oktober door De Fameuze Fanclub getoond in Versus, no. 111.
De tekenaar vertelde bij de ontwerpen: "Eigenlijk is het geen muur maar een doorgang, dus er mochten twee wanden gevuld worden. Het idee was om iets met de teletijdmachine te doen. En dat is het ook geworden. Ik heb ook het plafond in mijn ontwerp betrokken, dat geeft echt een meerwaarde."

De nieuwe muurschildering werd op vrijdag 16 oktober tussen 16:00 en 18:00 uur feestelijk onthuld.
Het VRT journaal maakte op die dag een korte reportage over de nieuwste Antwerpse stripmuur.


Ontwerp voor de muurschildering