Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

E-strips van Suske en Wiske


Avonturen van Suske en Wiske ook online te lezen.

Standaard Uitgeverij begon in november 2010 met het publiceren van strips in digitaal formaat. Via de site www.e-strips.be kwamen albums uit een aantal populaire series online beschikbaar.
De reeksen die als e-strip konden worden gelezen zijn Suske en Wiske, De Kiekeboes, De Rode Ridder, Urbanus en Jump.

Eind 2011 is de site uit de lucht gehaald. Het digitaal beschikbaar maken van strips is voortgezet in de vorm van applicaties voor mobiele apparaten, zoals iPad en iPhone.

e-strips De site was een online stripwinkel die zich vooral op kinderen richtte. Ouders konden voor € 21,95 punten kopen waarmee hun kinderen vervolgens 5 strips mochten uitzoeken.
Elke strip stond gelijk aan één spaarpunt. De gekochte punten konden een jaar lang worden gebruikt om albums mee aan te schaffen.
De aangekochte strips konden worden toegevoegd aan een profielpagina waar deze gedurende drie jaar onbeperkt beschikbaar waren om te lezen en herlezen.
De kinderen konden ook strips toevoegen aan hun verlanglijstje, zodat de ouders wisten welke strips ze nog wilden hebben.

Het Suske en Wiske-verhaal De gamegoeroe was ter kennismaking gratis beschikbaar voor iedereen die zich op de site registreerde.

Een deel van de functionaliteit op de site was geïntegreerd met het chat-programma Live Messenger. Via de Messenger konden de kinderen blijven chatten met hun vriendjes terwijl ze rondsurften op e-strips.be.

e-strips