Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Paul Geerts gaat met pensioen


De media besteden veel aandacht aan het afscheid van Paul Geerts.

Paul Geerts Op de 14e fanclubdag van de Fameuze Fanclub die op 22 april 2001 in Nieuwegein werd gehouden maakte Paul Geerts voor het eerst bekend dat hij stopt als tekenaar/schrijver van Suske en Wiske. De volgende editie van dit stripfestijn, dat op 21 april opnieuw in Nieuwegein zal plaatsvinden, staat geheel in het teken van de vertrekkende tekenaar en zijn opvolger, Marc Verhaegen.
De datum waarop Geerts officieel met pensioen gaat is vastgesteld op 1 juni 2002. Daarna wil hij zich gaan wijden aan zijn grote liefde, het schilderen.

De media hebben de afgelopen dagen flink wat aandacht besteed aan het nakende afscheid van Paul Geerts. Op 18 april verschenen de eerste berichten op het internet. Een dag later viel het "nieuws" te lezen op diverse websites en in veel kranten. Ook radio en televisie lieten het overdragen van de strip aan Marc Verhaegen niet ongemerkt voorbij gaan. Onder andere het Radio 1 Journaal, het Nederlandse Jeugdjournaal en Radio M ruimden plaats en tijd in voor dit onderwerp.

Hoewel in de meeste publicaties werd vermeld dat Marc Verhaegen al lang aan Suske en Wiske werkt was dat toch niet voor iedereen duidelijk. In het Radio 1 Journaal vertelde Verhaegen dan ook nog maar eens dat hij niet nu pas, op het moment dat zijn voorganger vertrekt, om de hoek komt kijken.


Een greep uit de nieuwsberichten die op het internet beschikbaar zijn: