Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske op het WWW
Suske en Wiske

Weer versterking voor Studio Vandersteen


Bij de studio is een nieuwe scenarist voor Suske en Wiske in dienst getreden.
Peter Van Gucht

Na het aantrekken eerder dit jaar van Bruno De Roover en Walter Van Gasse is nog een nieuwe medewerker bij Studio Vandersteen aan de slag gegaan. Peter Van Gucht werkt op freelance basis aan scenario's voor Suske en Wiske.
Een eerste scenario heeft de nieuwe medewerker inmiddels al afgerond. Het korte verhaal, met als werktitel Het geheim van Oosterweel heeft als onderwerp de ondergespoten polderdorpen aan de Antwerpse haven. Het is de bedoeling dat hij op termijn, samen met tekenaar De Roover, ook eens een lang verhaal zal gaan maken.

Peter Van Gucht is een veelzijdig iemand die op veel terreinen actief is. Hij studeerde animatiefilm op HRITCS te Brussel en specialiseerde zich in voordracht, dictie en toneel. Van 1986-1991was hij creatief en technisch medewerker bij MBS, een nationale reklameregie voor lokale radio's. In die periode schreef hij een paar duizend spots op die hij ook opnam. In dezelfde tijd heeft hij ook diverse radioprogramma's gemaakt waaronder De electronische koe en Pugland.
Vanaf 1991 werkt Van Gucht als zelfstandige. Als zodanig werkt hij als tekst- en scenarioschrijver voor diverse media, verzorgt hij studio- en stemregie en spreekt hij zelf teksten in voor allerlei projecten waaronder de animatiefilms Atlantis en Ice Age. Naast de hiervoor genoemde bezigheiden is hij ook nog actief als illustrator, tekenaar van cartoons en acteur in het theater en in tv-producties.

Lezers van het Suske en Wiske weekblad zijn al bekend met het werk van de nieuwe medewerker. In dit tijdschrift zijn de afgelopen jaren, onder het pseudoniem PUG, veel afleveringen van twee reeksen verschenen die door Van Gucht zijn gemaakt, Rafke de Raaf en Zwik & Zwak. Tevens bedacht hij grappen voor Biebel van Marc Legendre.

Bij de presentatie van het album De laatste vloek in de Efteling op 16 mei 2003 werd het volledige Suske en Wiske-team aan de pers voorgesteld.
De komst van alle nieuwe medewerkers in de afgelopen maanden, eerder trad in september 2002 ook Tom Wilequet al in dienst bij de studio, heeft ertoe geleid dat de voorsprong op de publicatie in de krant fors is toegenomen. Dankzij de assistentie die hij nu krijgt heeft Marc Verhaegen zelf ook meer tijd om aan zijn verhalen te werken.


Meer informatie over Peter Van Gucht is te vinden op de homepage van Pug creaties.